середа, 14 листопада 2012 11:51

У КВУ не бачить виходу щодо 11 та 14 округів, бо суд своїм рішенням створив "правову колізію"

У КВУ не бачить виходу щодо 11 та 14 округів, бо суд своїм рішенням створив "правову колізію"
Олександр Черненко: цю проблему має вирішувати ЦВК. Фото: www.ukrinform.ua

Вищий адмінсуд своїм рішенням по двом округам № 11 та №14 створив правову колізію, яку вирішити буде важко.

Про це Gazeta.ua сказав голова Комітету виборців України Олександр Черненко, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду щодо заборони Центральній виборчій комісії офіційно оприлюднювати результати виборів в округах № 11 та №14.

"Я не готовий відповісти на те, як це питання може вирішитися. Тому що тут знову, як і у випадку з іншими округами, вийшла правова колізія. З одного боку вже ЦВК оприлюднило результати по цим округам, але з іншого тепер треба виконувати і рішення суду", - наголосив він.

Черненко підкреслив, що цю проблему має тепер вирішувати саме Центрвиборчком.

"Особисто я не знайшов виходу із цієї ситуації. В принципі, суд має зобов'язати Центральну виборчу комісію прийняти по цим округам інше рішення. Бо зараз створена саме правова колізія і ЦВК має якимось чином її вирішити", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про перевибори з'явився на сайті Ради

У будь-якому разі, на думку голови КВУ, це буде політичним рішенням.

"Думаю, що все ж таки, у цих округах результати виборів скасують. Питання тільки в тому, яким чином це зроблять", - підкреслив він. Він нагадав, що на цих округах так само як і на інших п'яти проблемних під час підрахунок голосів були фальсифікації. "На одному окрузі був також перерахунок голосів, який змінив результати голосування. Також було псування бюлетенів. Тобто, фальсифікації відбувалися на рівні окружних виборчих комісій", - підкреслив він.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи не може перелік округів, на яких вибори визнають недійсними, збільшитися за рахунок подібних рішень судів, Черненко наголосив: "В Україні все може бути. Але я думаю, що на цьому вже зупиняться, бо по суті по іншим округам вже питання ніхто не ставив".

Нагадаємо, що  Вищий адмінсуд відкрив провадження у справах "Об'єднана опозиція проти ЦВК" щодо незаконних рішень Центрвиборчкому про визнання переможцями в округах №№11 та 14 провладних кандидатів. Суд заборонив ЦВК офіційно оприлюднювати результати виборів в округах №№ 11 та 14 до вирішення справи в суді та заборонив редакціям газет "Голос України" та "Урядовий кур'єр" публікувати повідомлення ЦВК про результати голосування в цих округах.

Суд також витребував у Центрвиборчкому всю виборчу документацію щодо цих округів, зокрема, всі протоколи засідань та рішення окружних та дільничних комісій.

Зараз ви читаєте новину «У КВУ не бачить виходу щодо 11 та 14 округів, бо суд своїм рішенням створив "правову колізію" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути