Ексклюзиви
четвер, 15 вересня 2011 20:26

В кінці 2004 триста українців готові були покинути роботу у США заради України

Автор: Фото: Наталя Чубенко
 

Україні потрібна критична маса нових людей. Таку думку у журналі "Країна" висловив економіст Богдан Гаврилишин.

"Нам потрібна критична маса нових людей – як це було в першому українському парламенті в березні 1991-го. Вони мають думати про зовсім нові партії, зі справжніми програмами, націленими на дії, а не на вибори", - зауважив він.

"У грудні 2004 року одна народжена в США українка, яка тут із 1992-го, розіслала оголошення українцям, що поїхали за кордон на навчання і мають уже не тільки знання, а й конкретні вміння. Вона написала: "Якщо бажаєте допомогти будувати нову Україну – повертайтеся. І пам'ятайте, що ваша платня тут буде вчетверо чи вп'ятеро меншою від того, що ви заробляєте зараз", - розповів економіст.

За два тижні надійшли 300 життєписів із мотиваційними листами – чому вони хочуть повернутися.

"Я прочитав деякі з них. Це були люди, яким я на початку 1990-х сам давав стипендії, щоб вони їхали за кордон. І з радості, з гордості я плакав", - поділився Гаврилишин.

"Жінка передала всі дані в Секретаріат президента – і нічого не сталося. Взагалі ніхто не відповів, навіть не пояснили нічого", - підкреслив економіст.

У які галузі української економіки зараз варто вкладати гроші Богдан Гаврилишин розповість у новому номері журналу "Країна" № 35 (88) за 16 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «В кінці 2004 триста українців готові були покинути роботу у США заради України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути