середа, 22 березня 2017 12:29

У Кабміні обіцяють європейські СІЗО

У Кабміні обіцяють європейські СІЗО
СІЗО не повинні бути бараками

СІЗО в Україні будуть повністю відповідати європейським стандартам.

Про це в інтерв'ю "Цензор.нет" розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

"Ми повністю повинні відійти від барачного типу утримання. Саме через це і колоситься субкультура. Коли люди по одному сидять, над ними не знущатимуться. Людина може усамітнитися, займатися, читати. Зовсім інші принципи і підходи до того, як там людей утримують.

На цей рік заклали 4 мільярди на всю систему (пенітенціарну. - Gazeta.ua). Це враховує і оплату праці. Але цифри досить лукаві. Тому що на харчування, утримання виділили фінансування 44 проценти необхідного. І коли мені кажуть: "Ви - негідники і сволота, подивіться, що твориться в колоніях", відповідаю: "Вибачте, ви проголосували за цей бюджет. Наприклад, той же Луценко, який приїжджає з несподіваними перевірками. Нехай запитує у своїх колишніх колег із фракції, що вони дали можливість фінансувати, голосуючи", - сказав чиновник.

Зараз йде процес оптимізації чисельності колоній. Цього року уряд запланував від 10 і більше колоній "законсервувати". У березні почнуть розселяти одну колонію як пілотну.

"Пенітенціарна система завжди була окремою закритою державою. Єдине, що змінилося в цій системі з часів Радянського Союзу: деякі керівники стали ще й горе-бізнесменами. Незаконний бізнес, виходи на свободу ув'язнених раніше терміну за умовно-дострокового звільнення", - розповів заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов порівняв свою камеру із тісним туалетом

Раніше в уряді повідомляли, що СІЗО виноситимуть за межі великих міст.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні обіцяють європейські СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути