вівторок, 29 листопада 2011 19:59

В Ізмаїлі влада проігнорувала вшанування жервт Голодомору

В Ізмаїлі влада проігнорувала вшанування жервт Голодомору

Запланований на 26 листопада вечір пам'яті жертв Голодомору в Ізмаїлі так і не відбувся через те, що більше 1000 городян не впустили в приміщення Будинку культури ім. Шевченка.

"За 10 днів до 26-ого низка громадських організацій Ізмаїла прийняла рішення взяти участь у вечорі пам'яті жертв Голодомору в місті, - коментує один з організаторів події Павло Бойченко. - На захід було запрошено трупу Волинського обласного академічного музикально драматичного музею із Луцька. Все було узгоджено і в Ізмаїлі, і в Луцьку".

"Утім, в п'ятницю ввечері нам передали лист з Будинку культури ім. Т. Шевченко, де мало проходити вшанування пам'яті жертв Голодомору, що там раптом не стало світла.  Ми знайшли вихід, замовили з Одеси генератор на 150 кВт. Після цього нам заявили, що нема фізичної можливості підключити генератор. Це не дивлячись на те, що, наприклад, під час святкування останнього випускного вечору, коли в БК дійсно не було світла, така фізична можливість була. Після цього ми запропонували ремонтній бригаді винагороду за те, щоб вони знайшли "фізичну можливість". Вони нам прямо сказали, що їм було рекомендовано цього не робити. Після збільшення винагороди в двічі вони погодились зробити свою роботу", - розповів Бойченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертв Голодомору вшанували чотири президенти

За його словами, у суботу о 15. 00 було взагалі усунуто аварію, про це свідчить акт в РЕСі.

"Як тільки було подано електроенергію в Будинок культури, раптово зник його директор, а охороні дано команду виганяти артистів театру. Як наслідок, театр не зміг виступи, але люди провели акцію пам'яті жертв Голодомору на вулиці", - зауважив організатор.

"Це все демонстрація ставлення влади міста Ізмаїлі до Голодомору й страх перед заходами, які не мають жодного політичного забарвлення. А як пояснити те, що вся міська влада проігнорувала цей захід?", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «В Ізмаїлі влада проігнорувала вшанування жервт Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути