Ексклюзиви
четвер, 08 лютого 2024 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW проаналізували погрози Медведєва про апокаліпсис для НАТО

В ISW проаналізували погрози Медведєва про апокаліпсис для НАТО
Кремлівські чиновники та експерти регулярно погрожують застосувати ядерну зброю проти членів НАТО. Фото: eastnews.ua

Росія продовжує риторику брязкання ядерною шаблею. Частково вона спрямована на стримування допомоги Україні з боку Заходу.

У свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW) американські аналітики проаналізували нові погрози заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва.

"7 лютого Медведєв заявив, що Росія неодноразово підкреслювала плани, які нібито не передбачають жодного конфлікту з країнами-членами НАТО та ЄС. Натомість офіційні особи Кремля, включно з російським диктатором Володимиром Путіним, останнім часом постійно погрожують країнам-членам Альянсу, а пов'язані з Кремлем діячі, схоже, намагаються посіяти нестабільність і створити інформаційні умови для ймовірних майбутніх агресивних дій Росії проти різних європейських держав", - сказано в повідомленні.

Кремлівські чиновники та експерти регулярно погрожують застосувати ядерну зброю проти членів НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданова і Неїжпапу внесли до списку "терористів та екстремістів" РФ

Медведєв визнав, що військовий бюджет і населення країн НАТО суттєво більші за РФ, тому в разі війни з Альянсом, Москва використає балістичні і крилаті ракети "зі спеціальними боєголовками". Він має на увазі ядерні боєголовки, тож далі пише про апокаліпсис.

"Ці заяви Медведєва розраховані як на міжнародну, так і на внутрішню аудиторії. Ядерна риторика спрямована на стримування західної допомоги Україні. Водночас заяви Медведєва про більший розмір та військовий бюджет НАТО порівняно з Росією, ймовірно, спрямовані на просування всередині країни кремлівських наративів. НАТО і Захід за ними становлять екзистенційну загрозу для РФ. Аналогічне твердження Кремль використовував і для виправдання свого повномасштабного вторгнення в Україну", - йдеться у звіті ISW.

Медведєв не вперше погрожує країнам Європи і НАТО. Щоразу він заявляє, що Росія нібито не має "планів конфлікту".

Водночас вчора експрезидент Росії та чинний заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв знову погрожував апокаліпсисом НАТО. Європейських лідерів він вирішив у Telegram налякати ракетами зі "спеціальними боєголовками".

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, поплічники російського диктатора Володимира Путіна неодноразово повторювали, що нібито воюють не з Україною, а з НАТО.

Зараз ви читаєте новину «В ISW проаналізували погрози Медведєва про апокаліпсис для НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути