Ексклюзиви
неділя, 04 грудня 2022 02:35

В Іспанії поліція з'ясувала, звідки були направлені листи з вибухівкою

В Іспанії поліція з'ясувала, звідки були направлені листи з вибухівкою
Посилки з бомбами відправлялися з Вальядоліда в північній Іспанії. Фото: espanarusa.com

Іспанська поліція змогла встановити місце відправки листів з вибухівкою, які прийшли в посольство України в країні, а також в деякі інші іспанські Державні установи.

Як виявилося, шість листів з бомбами було відправлено з міста Вальядолід на півночі країни, в суботу, 3 грудня, повідомляє іспанське видання El Mundo.

Вказується, що більшу частину бомб, відправлених терористами, знешкоджено. Видання також зазначає, посилаючись на власні джерела, що встановити особу відправника буде досить складно - оскільки відправляються листи-бомби були поміщені у звичайні поштові скриньки, на яких немає камер відеоспостереження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За цим стоїть Росія – Кулеба розповів про посилки з очима тварин

Національний суд Іспанії, який розслідує справу, при цьому вважає, що у всіх терористичних актів з листами одне авторство - тобто, за цим стоїть одна людина або група людей.

30 листопада іспанські ЗМІ повідомили про вибух в українському посольстві в Мадриді. Комендант посольства, в руках якого вибухнув конверт, отримав незначні поранення і був ушпиталений. Решта працівників не постраждали. У МЗС України підтвердили інцидент.

Також конверт з вибуховим пристроєм також отримала місцева компанія Instalaza, яка виробляє зброю, що поставляється, зокрема, в Україну.

Згодом повідомили, що сили безпеки знайшли третій вибуховий пристрій в конверті, відправленому на базу ВПС в Торрехон-де-Ардос поблизу Мадрида.

У четвер, 24 листопада, офіс прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса також отримав лист з вибуховим пристроєм.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії поліція з'ясувала, звідки були направлені листи з вибухівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути