вівторок, 06 листопада 2012 12:14

В інтернеті "гуляє" брехня про переорану дорогу кандидатом, який програв вибори

В інтернеті "гуляє" брехня про переорану дорогу кандидатом, який програв вибори
Петро Юрчишин образився на свого опонента. Фото: tvi.ua

5 листопада в інтернет-мережі з'явилася інформація, мовляв самовисуванець Петро Юрчишин з округу №13 переорав грейдерами дорогу, що будував селянам перед виборами. Він програв вибори "бютівцю" Миколі Катеринчуку.

Одномандатний виборчий округ включає три райони Вінниччини — Хмільницький, Калинівський та Козятинський. Микола Катеринчук набрав 64,34% голосів, Петро Юрчишин — 15,4%.

Скандальна дорога знаходиться у селі Рибчинці Хмільницького району.

"Після того, як стало відомо, що Юрчишин програв вибори, він наказав своїм людям знищити нову дорогу. Тепер замість дороги у Рибчинцях — переоране поле",— цитують сайти слова місцевого кореспондента, ім'я та прізвище якого нікому не відоме. Першими таку інформацію розмістив в себе сайт texty.org.ua.

Петро Юрчишин — бізнесмен. Має маслозавод, аптеки та орендує в селян землі. Кажуть, 3-кілометрову дорогу з камінців насипав, щоб краще було їздити молоковозам. Юрчишин скуповує в населення молоко.

"Де ви почули таку брехню. Це вигадки. Дорога як була, так досі й лежить", - запевняє касир сільради, 41-річна Світлана Заграбчук.

Про те, що селяни не залякані бізнесменом, а дорога справді не переорана підтвердила журналістка каналу "1+1" Наталка Фінклер. Зранку 6 листопада знімальна група поїхала в село перевіряти інформацію.

"Дорога ціла, ніхто її не переорав. Інформація виявилася недостовірною", - повідомила телефоном Фінклер.

Петро Юрчишин переконаний, що наклеп звів на нього Микола Катеринчук.

"Він лив на мене бруд під час передвиборчої агітації. Й тепер продовжує свою брудну справу. Впевнений, що ця брехня — його рук діло. Але це просто смішно. Люди ж все бачать. Я виконую свої обіцянки, я в своєму житті курки не зарубав. А дороги по районі ми з братом вже 15 років будуємо", - каже Петро Юрчишин.

Микола Катеринчук заперечує свою причетність до розповсюдження цієї інформації.

 

Зараз ви читаєте новину «В інтернеті "гуляє" брехня про переорану дорогу кандидатом, який програв вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути