понеділок, 12 березня 2018 14:08

У ГПУ пояснили, що загрожує суддям Конституційного суду РФ

У ГПУ пояснили, що загрожує суддям Конституційного суду РФ
Головна військова прокуратура України чекає на допит російських суддів 13 та 19 березня. Фото: ria.ru

Якщо судді Конституційного суду Росії не з'являться на допит до Головної військової прокуратури, ГПУ оголосить їх у розшук.

Про це розповів спікер ГПУ Андрій Лисенко в ефірі "112 Україна".

"1 березня склали повідомлення про підозру. 6 березня офіційними каналами за допомогою кур'єрської служби міжнародної доставки та електронною поштою письмові повідомленні про підозру разом із пам'ятками про процесуальні права та обов'язки підозрюваних, із повістками про виклик для проведення слідчих дій на 13 та 19 березня вони доставлені за місцем роботи підозрюваних - у Конституційний суд РФ. Їх отримав працівник секретаріату", - розповів Лисенко.

Він наголосив, що судді отримали повістки - "це підтверджений факт". У разі неявки на допит їх оголосять у розшук.

"Якщо вони не будуть з'являтися до Головної військової прокуратуру у визначений строк без поважних причин, то підозрюваних оголосять у розшук. Прокуратура звернеться до суду з клопотанням про надання дозволу на їхнє затримання, щоб доставити в суд. Там же розглядатиметься клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - пояснив Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що повернення Криму Україні неможливе

Генеральна прокуратура повідомила про підозру голові та 18 суддям Конституційного суду Росії. Їх викликали на допит у справі про розв'язання і ведення Росією війни проти України та анексії Криму.

Конституційний суд РФ визнав законним міжнародний договір про входження Криму до складу Росії. Згідно з українським слідством, ці дії узаконили окупацію півострова та завдали Україні матеріальних збитків на понад трильйон гривень.

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ пояснили, що загрожує суддям Конституційного суду РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути