Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 11:11

ГПУ повідомила про підозру голові та 18 суддям Конституційного суду РФ

ГПУ повідомила про підозру голові та 18 суддям Конституційного суду РФ
Російським суддям інкримінують посібництво в зміні меж держави Україна. Фото: irkprof.ru

Генеральна прокуратура повідомила про підозру голові та 18 суддям Конституційного суду Росії у пособництві в анексії Криму.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

Їх підозрюють у посібництві представникам влади, які діяли з метою зміни кордону та території України, що призвело до окупації території Автономної Республіки Крим і Севастополя та інших тяжких наслідків.

"Судді КС РФ, діючи за попередньою змовою групою із представниками влади та збройних сил РФ, як пособники у вчиненні останніми посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, грубо знехтувавши порядком розгляду та вимогами російського законодавства та міжнародних зобов'язань Російської Федерації, одноголосно визнали таким, що начебто відповідає Конституції РФ, нікчемний "договір" між Російською Федерацією і так званою республікою Крим про прийняття до складу РФ цього квазіутворення", - заявили у ГПУ.

У Генпрокуратурі наголосили, що судді виносили рішення поспіхом на прохання президента РФ.

"Таким чином, штучна легітимізація керівництвом Російської Федерації окупації частини території України – Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, була б неможливою без указаного незаконного рішення суддів Конституційного суду РФ. Судді Конституційного суду Російської Федерації сприяли представникам влади і збройних сил РФ шляхом усунення перешкод у вчиненні ними умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків у вигляді окупації частини території України та заподіяння матеріальних збитків нашій державі на суму понад 1 трильйон гривень", - додали у ГПУ.

У разі нез'явлення до Головної військової прокуратури у визначений строк без поважних причин підозрюваних оголосять у розшук та скерують до суду клопотання про надання дозволу на їхнє затримання з метою доставки в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що повернення Криму Україні неможливе

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти збройних сил України на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ повідомила про підозру голові та 18 суддям Конституційного суду РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути