вівторок, 26 липня 2022 02:10

Спецтема: Війна Росії проти України

В Держдепі США заявили, що змусять Москву виконувати зернову угоду

В Держдепі США заявили, що змусять Москву виконувати зернову угоду
США примусять РФ виконати зернову угоду. Фото: Слово і Діло

Сполучені Штати працюватимуть із партнерами з приводу угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна.

США "надалі очікують, що Чорноморська угода буде імплементована", повідомив речник Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу, цитує Укрінформ.

"Зухвалий напад Росії на портове місто Одеса лише через 24 години після підписання цієї угоди, безумовно, підриває довіру до зобов'язань Росії перед іншими сторонами цієї угоди – ООН, Туреччиною й Україною", – наголосив Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Угоди з Росією не варті й паперу, на якому написані"

Речник зауважив, що Москва таким чином продовжує навмисно перешкоджає доставці вкрай необхідного продовольства до багатьох найбідніших країн світу. Це підриває довіру до ширших гуманітарних зобов'язань РФ, які вона взяла на себе.

Сторони продовжують підготовку до розблокування чорноморських портів України для експорту продовольства та добрив, повідомив він.

22 липня у Стамбулі було підписано угоду про розблокування українських портів для вивезення зерна. Україна не підписувала жодних документів із Росією безпосередньо. "Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів" підписали окремо представники Туреччини, ООН та України та окремо представники Туреччини, ООН та Росії.

Вранці 23 липня Росія завдала ракетного удару по порту в Одесі, де зберігається зерно, але влучила в насосну станцію, сталася пожежа.

Зараз ви читаєте новину «В Держдепі США заявили, що змусять Москву виконувати зернову угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути