вівторок, 27 травня 2014 21:32

У Німеччині засудили гоніння Компартії України

У Німеччині засудили гоніння Компартії України
Фото: golos.ua

Під час зустрічі з лідером Компартії України, керівником фракції КПУ у Верховній Раді Петром Симоненком заступник Голови фракції партії Лівих Німеччини в Бундестазі Вольфганг Герке особливо підкреслив, що Ліві Німеччини жорстко засуджують гоніння нової української влади на комуністів і спроби незаконно заборонити парламентську партію, за яку на останніх виборах до Верховної Ради проголосували майже три мільйони виборців.

На думку Лівих Німеччини, яку озвучив В.Герке, новообраний президент України повинен віддавати собі звіт, що незаконна заборона КПУ - це виклик демократичним європейським цінностям, а наслідки такого кроку можуть призвести до поглиблення політичної кризи всередині країни і підірве репутацію України на міжнародній арені.

Крім того, В.Герке засудив збройні захоплення офісів Компартії України різними загонами самооборони і відсутність належної реакції з боку правоохоронних органів на протиправні дії бойовиків.

"Це не припустимо в цивілізованій країні", - сказав В.Герке.

На закінчення зустрічі, В.Герке від імені Лівих Німеччини висловив повну підтримку Компартії України та її лідера Петра Симоненка і пообіцяв, зі свого боку, всіляку допомогу в боротьбі з політичними репресіями відносно комуністів України і тих, хто сповідує ліві погляди.

За словами В.Герке, Європа вже перехворіла подібними заборонами і сподівається, що Україна не буде повторювати подібні фатальні помилки.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині засудили гоніння Компартії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути