четвер, 03 травня 2012 10:33

Спецтема: Бойкот України

У Німеччині хочуть подати в суд на Україну через справу Тимошенко

У Німеччині хочуть подати в суд на Україну через справу Тимошенко
Фото: fakty.ictv.ua

У Німеччині впевнені, що юридичні інструменти можуть виявитися "більш гострим мечем, ніж прості заклики до бойкоту" ігор Євро-2012.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Тимошенко загрожує угоді про асоціацію між Україною та ЄС

Експерт фракції ХДС / ХСС у бундестазі із зовнішньої політики Філіп Місфельдер закликав уряди Німеччини та інших країн Євросоюзу подати скаргу на Україну до Європейського суду з прав человека. Свій заклик він пояснює тим, що екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, засуджену до семи років позбавлення волі в рамках сумнівного і політично мотивованого, за його словами, процесу, позбавляють регулярних зустрічей з адвокатом, а також адекватної медичної допомоги, передає Deutsche Welle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кваснєвський закликав Європу не бойкотувати "Євро-2012"

У заяві Місфельдер вказав, що Україна як країна-підписант Європейської конвенції про права людини зобов'язана захищати їх, проте суд над Тимошенко, а також те, як з неї звертаються в колонії, порушують такі закріплені в цьому документі права, як захист від катувань та нелюдського або такому, що принижує людську гідність поводження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро-2012 — це шанс зупинити режим Януковича — донька екс-прем'єра

На думку Місфельдера, у справі захисту прав людини юридичні інструменти можуть виявитися "більш гострим мечем, ніж прості заклики до бойкоту" ігор Євро-2012, які повинні відбутися на Україну.

Україна підписала Європейську конвенцію про права людини в 1997 році. Можливість подачі позову проти неї закріплена в статті 33.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині хочуть подати в суд на Україну через справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути