Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2022 14:31

У Євросоюзі відреагували на обстріл Станиці Луганської

У Євросоюзі відреагували на обстріл Станиці Луганської
Сьогодні під час зустрічі лідери ЄС не обговорюватимуть конкретні санкції проти РФ, оскільки це питання викликає розбіжності. Фото: pixabay.com

Європейський Союз уважно стежить за ситуацією з обстрілами на Донбасі, але питання щодо нових санкцій проти Росії призводить до розбіжностей у поглядах.

Про це 17 лютого заявив представник Євросоюзу перед зустріччю лідерів ЄС щодо України, повідомляє Reuters.

"Привід для санкцій - це питання політичної оцінки. Ми зараз не вступаємо в таку дискусію. Ми уважно стежимо за ситуацією, усвідомлюємо, що це можуть використати як тест чи виправдання", - сказав чиновник у відповідь на запитання про останній обстріл на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Станиці Луганська: МЗС звернулося до міжнародних партнерів

Сьогодні в ЄС заслухають звіти лідерів Франції та Німеччини після їхніх переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним, повідомив на умовах анонімності посадовець, який бере участь у підготуванні саміту.

Російські окупанти обстріляли Станицю Луганську приблизно о 9:00 17 лютого. Один снаряд влучив у дитячий садочок, де на той момент були діти. За попередніми даними, малеча не постраждала. Контузії зазнали двоє виховательок закладу. Також постраждав чоловік.

Годиною пізніше бойовики обстріляли школу в селищі Врубівка в Луганській області. На момент атаки в ЗОШ на вул. Шкільній, 5 перебували 30 учнів і 14 працівників. Про постраждалих не повідомляють. Внаслідок обстрілу пошкоджені вікна школи й газопровід у селищі Врубівка. Без газопостачання залишилися 70 квартир у багатоповерхівках і 96 приватних будинків.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі відреагували на обстріл Станиці Луганської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути