пʼятниця, 18 травня 2012 15:20

В Європі не проти зупинити інтеграцію України, поки при владі ця команда - Шевченко

В Європі не проти зупинити інтеграцію України, поки при владі ця команда - Шевченко
Андрій Шевченко сподівається, що стосунки з ЄС не буде розірвано. Фото: uainfo.censor.net.ua

Українська влада не розуміє, що загравати з Митним союзом і шантажувати Європу стосунками з Росією не можна.

Таку думку висловив народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шевченко.

"Українські дипломати не знайшли необхідних слів, що пояснити керівництву країни, до яких наслідків призведе та політика, яка проводиться. Не знайшли слів, щоб пояснити, що арешт Тимошенко перекреслить перспективи угод про асоціацію, що не можна на саміті у Ялті обіцяти найближчим часом вирішити проблему Тимошенко і політичних репресій, а потім цю обіцянку просто ігнорувати", - наголосив він.

Шевченко додав, що загравання з Митним союзом – це не метод розмови, а шантаж стосунками з Росією – це не спосіб вести діалог з Європейським союзом.

"Якщо ці слова не було сказано на вищому рівні, мені дуже шкода. А якщо були сказані. Та не були почуті, то дуже прикро", - додав нардеп.

"Бютівець" розповів, що в Європі багато хто вважає, що було б за краще призупинити інтеграцію України в Європи, поки країною керує ця команда:

"В повітрі висить велика спокуса зупинити рух до Європи, поки при владі знаходиться ця команда. В Європі багато людей так кажуть і в Україні дуже багато людей, які так думають. Я вважаю, що не можемо дозволити використати ті політичні проблеми, які є, як причину зупинити рух України до Європи".

"Зміни в Україні, в тому числі, мирна зміна влада, має відбуватися по дорозі до Європи, а не замість нашого просування в ЄС", - додав він.

Шевченко переконаний, що зараз є багато напрямків, за якими Україна і ЄС можуь співпрацювати, незважаючи ні на що, зокрема мається на увазі зона вільної торгівлі та візова лібералізація.

Зараз ви читаєте новину «В Європі не проти зупинити інтеграцію України, поки при владі ця команда - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути