Ексклюзиви
середа, 17 липня 2013 09:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Європі втомилися від теми Тимошенко, адже існують і більш актуальні питання - Попеску

У Європі втомилися від теми Тимошенко, адже існують і більш актуальні питання - Попеску
Фото: partyofregions.ua

Народний депутат України, член парламентської фракції ПР, голова української делегації в ПАРЄ Іван Попеску заявив, що у ПАРЄ не хочуть політизувати ситуацію навколо України напередодні вільнюського саміту і втомилися від теми Юлії Тимошенко.

На цьому він акцентував увагу в інтерв'ю "Политарене", передає прес-служба партії.

Народний депутат звернув увагу на те, що резолюція стосовно розмежування політичної та кримінальної відповідальності, схвалена на недавній літній сесії ПАРЄ, стосується не стільки України, скільки всієї Європи.

Депутат зазначив, що доповідь, на основі якої була розроблена резолюція, готував представник Європейської народної партії пан Пітер Омтзігт із Голландії - один із лобістів та друзів нашої об'єднаної опозиції. "У своїй доповіді він написав дуже багато про Україну. Більше того, вже в ході обговорення на комітеті була згадана тільки Україна. Виходячи з цього, багато парламентарів висловили ідею повернути на доопрацювання в комітет відповідну доповідь, або ж її збалансувати, внісши певні поправки. У результаті - всі згадки про Україну зникли", - розповів Попеску.

"Таким чином, Європа продемонструвала, що не хоче політизувати ситуацію навколо України, особливо напередодні саміту у Вільнюсі у листопаді", - наголосив парламентарій. "Вони втомилися від однієї і тієї ж тематики. У Європі й у світі ситуація змінюється - існують інші, більш актуальні питання", - додав він.

"Резолюцію Ради Європи ухвалили в тому варіанті, який влаштовує Європу і всі країни", - зазначив політик.

 

Зараз ви читаєте новину «У Європі втомилися від теми Тимошенко, адже існують і більш актуальні питання - Попеску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути