Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2013 11:19

У Європі активно опікуються питанням щодо лікування Тимошенко у Німеччині - ЗМІ

У Європі активно опікуються питанням щодо лікування Тимошенко у Німеччині - ЗМІ
Юлія Тимошенко Фото: reuters.com

Представники Євросоюзу активно опікуються питанням щодо можливості лікування Юлії Тимошенко у німецькій клініці.

Про це пише у п'ятницю брюссельське видання EUobserver з посиланням на свої джерела у європейських дипломатичних колах, повідомляє "Укрінформ".

"У цей надзвичайно важливий для двосторонніх відносин момент посланці Євросоюзу обговорюють питання, щоб Україна дозволила ув'язненому лідеру опозиції Юлії Тимошенко отримати лікування у Німеччині", - зазначає видання.

За інформацією автора публікації, це питання вирішується на кількох рівнях. Головним "каналом комунікації" є посланці Європарламенту - екс-президент Польщі Александр Квасневський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс. За іншим джерелом, пише видання, цією проблемою також активно опікуються посли ЄС і США в Україні.

Окрім цього, EUobserver має інформацію, що саме ситуація навколо Тимошенко є головним питанням зустрічі міністрів закордонних справ Німеччини і України у п'ятницю у Києві.

"Якщо Тимошенко буде перебувати у клініці у Німеччині в той час, коли лідери ЄС зустрічатимуться з Януковичем у Вільнюсі, вони зможуть підписати угоду (про асоціацію між ЄС і Україною - ред.) без завдання собі іміджевих втрат, а Янукович - без втрати контролю", - вважає автор публікації.

Як відомо, Україна і Євросоюз прагнуть підписати Угоду про асоціацію під час саміту Східного партнерства у листопаді у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «У Європі активно опікуються питанням щодо лікування Тимошенко у Німеччині - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути