четвер, 17 жовтня 2013 13:18

В Європарламенті кажуть, що Тимошенко мають звільнити на тих же умовах, що й Луценка

В Європарламенті кажуть, що Тимошенко мають звільнити на тих же умовах, що й Луценка
Фото: obozrevatel.com

Влада України повинна звільнити лідера опозиції Юлію Тимошенко на тих самих умовах, які вже призвели до звільнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це сказала співголова групи Зелених/ЄВА в Євроарламенті Ребекка Хармс в інтерв'ю DW, коментуючи рішення про продовження роботи місії Кокса-Кваснєвського в Україні.

За словами Хармс, це рішення було ухвалене за згоди голів фракцій Європарламенту під час конференції Президентів ЄП і має на меті виконання головної мети місії - звільнення Тимошенко.

"Мета - досягти запропонованого Олександром Кваснєвським та Петом Коксом компромісу щодо звільнення Юлії Тимошенко - на тих самих умовах, які вже призвели до звільнення пана Луценка. Ідеться про так званий partial pardon (часткове помилування)", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-міністрів допитають у суді через "новий поворот" у справі Тимошенко

"Конференція президентів ще раз підтвердила, що цієї лінії, із якою погодилася і пані Тимошенко, потрібно дотримуватися. Звільнення Тимошенко має бути досягнуто за цих компромісних умов, перш ніж ми як Європарламент будемо готові проголосувати за Угоду про асоціацію", - додала вона.

На думку Хармс, "це правильний шлях".

"Ініціативою, покладеною на Кокса та Кваснєвського, ми спробували поліпшити ситуацію в Україні, що потерпає від вибіркового правосуддя. Ми повинні цього досягти, бо вибіркове правосуддя несумісне із верховенством права, якого ми бажаємо Україні не лише у зв'язку зі справою Тимошенко, а й загалом. Це одна з цілей Угоди про асоціацію",- сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті кажуть, що Тимошенко мають звільнити на тих же умовах, що й Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути