четвер, 09 липня 2020 06:30

В ЄС закликали Росію припинити тиск на кримських татар

В ЄС закликали Росію припинити тиск на кримських татар
ЄС закликав припинити тиск на кримських татар. Фото: Reuters

Євросоюз засудив затримання кримських татар, проведені ФСБ РФ в декількох районах Криму і Сімферополі, назвавши їх "незаконними".

"7 липня 2020 року сім чоловік, переважно кримські татари, були затримані на півострові Крим за їх уявну політичну діяльність. Європейський Союз вважає їх затримання політично мотивованим і незаконним у зв'язку з тим, що затримання було проведено в рамках російського законодавства російською "владою" на території України, що незаконно з точки зору міжнародного права", - йдеться в заяві офіційного представника зовнішньополітичної служби ЄС Петера Стано.

Стано підкреслив, що Євросоюз не визнає дію російського законодавства на території Криму і в місті Севастополі і очікує, що все незаконно затримані громадяни України будуть невідкладно відпущені на свободу.

"ЄС очікує, що Росія припинить чинити тиск на співтовариство кримських татар, - йдеться далі в документі. - На півострові має бути гарантовано дотримання міжнародних стандартів в галузі прав людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Криму заарештували чотирьох кримських татар

7 липня Криму пройшли обшуки в будинках семи жителів Бахчисарайського, Красногвардійського і Сімферопольського району, а також Алушти.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС закликали Росію припинити тиск на кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути