четвер, 26 квітня 2012 17:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

В ЄП занепокоєні: Чи може українська влада гарантувати безпеку Тимошенко?

В ЄП занепокоєні: Чи може українська влада гарантувати безпеку Тимошенко?
Павло Коваль: для нас важливо тримати цю ситуацію на контролі. Фото: www.radiosvoboda.org

Глава делегації Європейського парламенту зі зв'язків з Україною Павло Коваль піднімає питання можливостей української влади забезпечити безпеку перебування в колонії екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

У четвер у Брюсселі Коваль зазначив, що "найважливіше - отримати об'єктивну інформацію про те, що сталося".

Для цього депутат Європейського парламенту має наміру зустрічатися з представником України в ЄС Костянтином Єлісєєвим і писати запит на ім'я генерального прокурора України Віктора Пшонки.

"Для нас зараз важливо тримати цю ситуацію на контролі, але важко уявити наслідки можливої ??реакції ЄС, якщо підтвердяться факти, що за згодою влади Тимошенко були нанесені удари. У такому плані треба поставити питання - за якими стандартами працює судова система України", - сказав європейський політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карл Більдт: "Ситуація в Україні з поганої стає ще гіршою"

При цьому Коваль вважає, що "треба дуже швидко піднімати питання, чи може українська влада забезпечити безпеку Тимошенко і взяти відповідальність за її безпеку".

"Ми не повинні боятися повертатися до питання - на яких юридичних засадах і на якій політичній згоді ми можемо разом вийти з цього глухого кута. Ми не повинні сходити зі шляху надати допомогу сторонам українського конфлікту, якщо, звичайно, вони хочуть прийняти таку допомогу, і знайти юридичний і політичний вихід із цього глухого кута", - упевнений євродепутат.

Зараз ви читаєте новину «В ЄП занепокоєні: Чи може українська влада гарантувати безпеку Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути