понеділок, 30 січня 2012 14:16

У Донецьку "свободівців" відпустили, а хуліган "афганець" заплатить штраф
7

29 січня. Один з ініціаторів нападу на "свободівців"
Фото: Фото: Тетяна Заровна
29 січня. Люди, які прийшли на бійку зі "свободівцями"
29 січня. Люди, які прийшли на бійку зі "свободівцями"
22 січня. НКН прийшли на мітинг демократичних сил, щоб його зірвати
22 січня. "Афганця" вмовляють не бити Марію Олійник

Трьох донецьких "свободівців", затриманих під час вчорашнього ходи, присвяченої подвигу героїв Крут, опитали та відпустили без складання адміністративних протоколів.

Про це Gazeta.ua повідомив Артур Шевцов, колишній керівник міського відділення "Свободи", організатор маршу.

"За моєю інформацією складено адмінпротокол на того хулігана, який вибив у мене з рук мегафон і почав бійку. Наші хлопці завалили його на сніг і міліція забрала всіх. Але наших відпустили, а цього хочуть оштрафувати", - розповів Шевцов.

Він так само прокоментував різку заяву голови обласної організації ВО "Свобода" Володимира Гупало. Той не брав участь у марші і назвав подію вчора ввечері у Донецьку під час маршу провокацією. Гупало підкреслив, що ВО "Свобода" нікого не уповноважувала проводити цю ходу, а Шевцов, який раніше обіймав посаду міського керівника, "був з'їздом знятий і це загальновідомий факт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на честь героїв Крут побились і вивалялись у снігу

"Ми з товаришами подали заявку як група громадян, оскільки у міської організації дійсно зараз немає керівника, але сказане Гупало - це чиста брехня. Кілька днів на центральному сайті "Свободи" висів анонс маршу і керівництво, звичайно, в курсі. Володимир Гупало теж знав, що марш буде, а коментар - це всього лише особиста емоційна думка", - сказав Артур Шевцов, якого усунули від керівництва з формулюванням "за порушення дисциплінарного і партійного статуту" після відвертого інтерв'ю місцевому інтернет-сайту.

У той же час донецький губернатор Андрій Шишацький назвав провокаційними дії супротивників ВО "Свобода", які намагалися перешкодити маршу і розбивали камери журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров поклав квіти до меморіалу Героїв Крут і пішов на молебень

"Відносно одного з нападників складено адміністративний протокол. А це шлях до кримінальної справи. Якщо будуть продовження, то ці люди будуть притягнуті до відповідальності. Вони вдають із себе героїв, а коли починається розмова, починають плутатися де вони там воювали в Афганістані", - сказав Шишацький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 15-градусний мороз львів'яни вшанували загиблих під Крутами смолоскипами

У людині, який 29 січня напав на Артура Шевцова, був опізнаний той же член організації "Ніхто крім нас", яка об'єднує "воїнів-інтернаціоналістів", який 22 січня під час мітингу демократичних сил на честь Дня Соборності виривав чорно-червоний прапор УПА з рук націоналістки Марії Олійник. Чоловік і того разу вів себе агресивно, погрожував, зривав мітинг. Постраждалі стверджували, що він нетверезий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони померли непереможеними!" - Націоналісти нагадали владі, хто в Україні - герої

Нагадаємо, під час вчорашньої ходи постраждали четверо журналістів, які фіксували нападників на фото та відео. Один отримав удар у щелепу, пошкоджено чотири камери. Сьогодні постраждалі мають намір написати заяви щодо цього інциденту. Невідомі, які громили камери і загрожували представникам ЗМІ, опізнані по фото.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку "свободівців" відпустили, а хуліган "афганець" заплатить штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути