Ексклюзиви
неділя, 23 лютого 2014 11:43

У Донецьку обіцяють кровопролиття, Східний фронт готовий до наступу "радикалів"
20

Фото: Тетяна Заровна

Учора в Донецьку пройшло відразу три мітинга на підтримку вже колишнього президента Віктора Януковича. Добровольців записують в Східний фронт, лунають сепаратистські заклики.

22 лютого Краматорський та Донецький Євромайдани провели панахиди на згадку про усіх загиблих під час трагічних подій в Києві. Молилися здебільшо в церквах, а біля пам'ятника Тарасу Шевченку лише запалили свічки.

Акція ПР біля того ж пам'ятника зібрала близько 100 людей. Під час регіонального мітингу до пам'ятника підійшла жінка з плакатом "Слава героям України". Вона запалила поминальну свічку, поклала до пам'ятника гвоздики з траурною стрічкою. Спочатку прибічники ПР хотіли прогнати цю жінку, але потім дозволили їй стояти поряд.

- Люди, які захопили владу в Києві - це не люди. Вони не можуть бути нормальними, тому що: шляхом шантажу, обману і залякування, зв'язку із Заходом і Америкою хочуть нав'язати нам свої інтереси. Ми в жодному випадку не повинні піддаватися, інакше усі будемо знищені. Однозначно. Іншого варіанту немає - не вірте. Донбас від інших регіонів відрізняється розумом, у нас регіон дуже підкований в усіх питаннях і обдурити наших людей неможливо. Благаю вас, люди, не піддайтеся. Наші батьки і діди воювали і ми ще пам'ятаємо, що таке війна, - закликала активістка ПР на мітингу біля Тараса Шевченка.

Характерно, що ПР відмежувався від сепаратистів, які свій Штаб самооборони розгорнули на площі Леніна. Під звуки "Вставай, країна на смертний бій" біля пам'ятника Вождеві пролетаріату робили запис бажаючих вступити до Східного фронту і відбивати "нападки бендерівців і нацистів". В основному записувалися люди, які досі мріють про реанімацію СРСР.

На мітингу "фронтовиків", який проходив біля танка на вулиці Артема, зібралося більше 200 осіб. Серед них виявилося не менше 20 титушок, які раніше били активістів єрвомайдану і брали участь у безладах. Вони тримали прапори партії Наталії Вітренко та прапори не існуючих країн і партій - прапор з написом "Русь", прапори, схожі на георгієвську стрічку.

Промовці стверджували, що євромайданівці погрожують їх безпеці і виражали готовність зі зброєю в руках захищати Донецьк від приїжджих і "домашніх" екстремістів.

Цікаво, що деякі титушки цього разу вступали в мирний діалог з опонентами - вони запевняли, що цього разу прийшли захищати Донбас безкоштовно - за покликом серця.

- Можна стояти і лялякать так аж до ранку, поки не приїдуть і не розженуть нас нафік - один автобус і нас всіх розженуть, - заявив один з промовців, - Давайте всі підемо до облвиконкому, попросимо, щоб нам дали інструктора, попросимо приміщення. І на законних підставах - від народу, не від олігархів, не від партій, а від народу - створимо своє ополчення.

Автівки, що проїжджали повз танку по вулиці Артема, сигналили учасникам акції. Багато хто виражав підтримку, але деякі показували в вікна середній палець.

23 лютого, прибічники Майдану хочуть провести мітинг пам'яті біля пам'ятника Шевченка. Він почнеться о 12.00. Проте антимайданівцями і "Обороною Донбасу" активно росповсюджується в соцмережах інформація про те, що "радикали майдауни" захоплюватимуть ОДА і проливатимуть кров місцевих жителів.

Так звані "захисники Донецька" і активісти Східного Фронту оголосили мобілізацію. Збираються прийти і не дати "захопити ОДА". У зв'язку з цим Донецький Євромайдан виступив із заявою про те, що деструктивні акції в Донецьку можуть бути вигідні тільки представникам регіональної влади і криміналу.

Станом на 10.00 надходить найтривожніша і неймовірна інформація – говорять, про автобуси "Беркуту", якими оточена облдержадміністрація, про ув'язнених, яких випускають з в'язниць, щоб боротися з "бандерівцями". У черговий раз чиновники нагнітають обстановку відомостями про візит сотень "бойовиків" з Києва і Львова.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку обіцяють кровопролиття, Східний фронт готовий до наступу "радикалів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути