понеділок, 19 лютого 2018 10:38

В день початку агресії Росії Порошенко підпише закон

В день початку агресії Росії Порошенко підпише закон
Президент Петро Порошенко підпише закон про тимчасово окупований Донбас у вівторок, 20 лютого, повідомляє політолог Михайло Басараб. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко підпише закон про тимчасово окупований Донбас у вівторок, 20 лютого.

Про це у Facebook повідомив політолог Михайло Басараб, посилаючись на власні джерела.

"Вас також дивує, що президент досі не підписав закон про тимчасово окупований Донбас? Він, здавалося б, мав зробити це одразу, як тільки отримає документ з підписом голови Верховної Ради. Це ж президентський законопроект.

Поінформовані люди кажуть, що Порошенко нібито планує зробити це 20 лютого. В день початку агресії РФ проти України. Можливо. Але це щось нагадує. До прикладу, звільнення Києва від гітлерівців до чергової річниці "Октябрської революції", - написав він.

"Цілком ймовірно, президент показує комусь, що може й не підписати закон. Ну може йому важливо було почекати з цим до Мюнхенської конференції. Хоча б для того, аби мати право ще раз сказати, що він "президент миру, який не збирається перемагати". А може хотів почути там чиєїсь думки щодо закону 7163.

А взагалі, такий символізм не на користь чинному. Бо спеціально і урочисто підписувати закон про агресію через чотири роки після початку цієї агресії - якось не дуже для верховного головнокомандувача. Особливо з огляду на те, скільки і як довго він докладав зусиль, аби такого закону не було", - резюмує Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривожна доба в АТО: 10 обстрілів, один боєць травмований

18 січня Верховна Рада ухвалила законопроект про деокупацію Донбасу. За нього проголосували 280 народних депутатів.

У документі йдеться, що Росія організувала терористичну діяльність в Україні, веде збройну агресію. За ним, у випадку запровадження воєнного стану в Донецькій і Луганській областях і воєнних адміністрацій, припиняються повноваження обласної, районних і сільських рад. Координацію та контроль здійснює Об'єднаний оперативний штаб Збройних сил при керівництві Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «В день початку агресії Росії Порошенко підпише закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути