середа, 08 червня 2011 17:13

У боротьбі із корупцією Янукович знайде "цапів-відбувайлів" - політолог

У боротьбі із корупцією Янукович знайде "цапів-відбувайлів" - політолог

Нинішня влада і президент Віктор Янукович особисто нездатні подолати корупцію в Україні.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Михайло Басараб.

"У влади якесь особисте і дуже оригінальне розуміння боротьби з корупцією. Сьогоднішні можновладці вже достатньо довгий час при владі, аби всім стало зрозуміло, чи збираються вони з нею боротися. Поки ми цієї боротьби не бачимо - ні в намірах, ні в проявах. Те, що нам видають за неї - зведення стосунків з політичними опонентами. Якщо машина запрограмована конструкторами на привласнення і загарбання вільних ділянок народного господарства, то вона ніколи не буде працювати у напрямку побудови антикорумпованого суспільства. Те, що зараз відбувається - інакше, ніж первинним накопиченням капіталу не назвеш. Дуже сумніваюся, що Янукович відкриє свої маєтки для суспільства. Теоретично, це можливо. Але це буде означати, що для нього настав певний критичний момент і він серйозно остерігається громадського спротиву. Думаю, що добровільно ніхто нікому не буде показувати, тим більш - віддавати", - сказав він.

Список корупційних справ, який має намір скласти Янукович, складатиметься з двох частин, впевнений Михайло Басараб.

"До першої входитимуть відомі в минулому можновладці - представники сьогоднішньої опозиції. Друга частина буде для формальності - складатиметься зі зловживань дрібних корупціонерів. Це можуть бути голови районних адміністрацій, керівники районних лікарень тощо - тобто, цапи-відбувайли. Щоб можна було сказати "бачите ж, у цьому списку не тільки представники минулої влади, але і сьогоднішньої", - підсумував політолог.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні антикорупційного комітету президент Віктор Янукович пообіцяв і далі боротися з корупцією, найближчим часом зробити перелік резонансних справ, де фігурують корупційні питання та повернути награбоване державі. 

Зараз ви читаєте новину «У боротьбі із корупцією Янукович знайде "цапів-відбувайлів" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути