субота, 20 квітня 2024 00:05

В Білому домі підтвердили, що зброя відправиться в Україну одразу після рішення Конгресу

В Білому домі підтвердили, що зброя відправиться в Україну одразу після рішення Конгресу
Карін Жан-П'єр розповіла про допомогу Україні. Фото: ВВС

Постачання американської військової допомоги Україні почнеться "одразу ж" після того, як відповідне додаткове фінансування схвалить Конгрес Сполучених Штатів.

Адміністрація Джо Байдена не раз наголошувала на необхідності швидкого рішення з боку законодавців, заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, пише Європейська правда.

"Як ми неодноразово казали, українці поступались територіями через бездіяльність Конгресу. Але ми дуже вдячні, що Конгрес рухається вперед і на двопартійній основі. Ми хочемо, щоб пакет допомоги був схвалений Конгресом, Сенатом і потрапив на стіл президента. І він одразу підпише цю допомогу", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надати допомогу Україні потрібно прямо зараз - американський спікер Джонсон

Жан-П'єр нагадала, що ціль Путіна в Україні - "загарбати її суверенну територію". США не можуть цього допустити, зазначила вона.

"Ми знаємо, що відбувається, коли не зупиняють тирана й диктатора. І ми не можемо дозволити, щоб історія повторилась знову", - підсумувала вона.

В пакеті законопроєктів, за які збирається голосувати Конгрес, міститься закон про використання активів корумпованих російських олігархів для фінансування допомоги Україні, а фінансова підтримка Києва надається в кредит, а не як грант.

Сенатський законопроєкт, де об'єднувалось фінансування для України, Ізраїлю і Тайваню, був "фактично безлімітним чеком на отримання іноземної допомоги". Розбиття їх на окремі законопроєкти є "кращим процесом", розповів спікер Палати представників США Майк Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «В Білому домі підтвердили, що зброя відправиться в Україну одразу після рішення Конгресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути