понеділок, 24 квітня 2023 22:53

Спецтема: Війна Росії проти України

В Білому домі бояться, що контрнаступ України буде невдалим – Politico

В Білому домі бояться, що контрнаступ України буде невдалим – Politico
Україна готується до великого контрнаступу. Фото: Українська правда

Адміністрація президента Сполучених штатів Джо Байдена побоюється, що Україна не зможе досягти всіх своїх цілей під час контрнаступу й буде змушена замислитися про переговори.

Представники Білого дому висловлюють побоювання, що якщо контрнаступ принесе обмежені успіхи, то одні скажуть, що це США не дали все необхідне, а інші – що Україна не може повністю витіснити Росію зі своєї території, пише Politico.

Союзники в Європі замисляться над тим, скільки ще вони можуть виділити допомоги, якщо перемога Києва виглядає все більш віддаленою. Багато європейських країн можуть підштовхувати Київ до припинення бойових дій, говориться в публікації.

Свіжіші американські оцінки свідчать, що Україна може досягти певного прогресу на півдні та сході, але не зможе повторити минулорічний успіх. Україна сподівалася розірвати сухопутний шлях Росії до Криму,йдеться в секретних документах, які були злиті в мережу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відреагують союзники на можливий неуспіх контрнаступу ЗСУ: відповідь Буданова

Американська розвідка вказує на те, що Україна просто не має можливості витіснити російські війська з тих місць, де вони глибоко закріпилися. І подібне відчуття, за словами офіційних осіб, склалося і на інших ділянках поля бою в Україні.

"Існує думка, що Київ, за словами американських офіційних осіб, готовий розглянути питання про коригування своїх цілей, і більш скромну мету буде легше "продати як перемогу", – йдеться в статті.

Також обговорювалося питання про те, щоб представити це українцям як "припинення вогню", а не як постійні мирні переговори, залишаючи двері відчиненими для України для повернення більшої частини її території в майбутньому.

Вашингтон також повідомив Києву про деякі "політичні реалії", зазначає Politico. У Білому домі нібито пояснили, що на певному етапі, особливо коли республіканці контролюватимуть Палату представників, темпи американської допомоги, ймовірно, сповільняться.

Американські посадовці також поінформували Україну про небезпеку надмірного роздування амбіцій і надмірного розпорошення військ. Але шанси на те, що Україна відступить від своїх найвищих прагнень, малоймовірні.

За даними видання, за 14 місяців конфлікту втрати України склали близько 100 000 загиблими й пораненими, багато з її найкращих солдатів уже не воюють. Війська також витратили історичну кількість боєприпасів і озброєння.

Майбутній контрнаступ Сил оборони України буде досить потужним. Захисники можуть піти вперед в кінці травня-на початку червня.

Таку думку висловив ексдиректор Центрального розвідуправління, колишній командувач сил Сполучених Штатів Америки і НАТО в Афганістані Девід Петреус під час дебатів в Bush School у Вашингтоні.

Американський воєначальник прогнозує, що контрнаступ буде "страшенно сильним", а основний удар буде спрямований на перерізання сухопутного коридору в окупований Крим.

Зараз ви читаєте новину «В Білому домі бояться, що контрнаступ України буде невдалим – Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути