субота, 07 травня 2022 05:59

Спецтема: Війна Росії проти України

В Берліні заборонили українські прапори і символіку на 8-9 травня - ЗМІ

В Берліні заборонили українські прапори і символіку на 8-9 травня - ЗМІ
В Берліні заборонили українські прапори. Фото: DW

Влада Берліну заборонила прапори України та іншу символіку країни на акціях під час пам'ятних заходів 8 та 9 травня.

Було подано заявки на проведення близько 50 демонстрацій та заходів 8−9 травня, через що влада визначила низку обмежень у 15 районах, ймовірно, побоюючись виникнення конфліктних ситуацій, пише "Європейська правда" із посиланням на відповідний документ, який є у розпорядженні редакції.

Під заборону потрапили не тільки прапори Росії, СРСР, так званих "ЛНР" і "ДНР", літери V або Z, георгіївські стрічки, але і прапори України. Також забороняється "грати та співати російські/українські марші або військові пісні".

Віцепрезидентка українсько-німецької асоціації Ukraine Future Ганна Прайне-Косач розповіла, що два тижні тому українська громада у Берліні домовилася с місцевою владою про проведення акції та отримала дозвіл. Очікувалося, що у заходах візьмуть учать до 20 тисяч українців. Водночас проведення демонстрації не планувалося.

Українські активісти планували провести мирну акцію в німецький столиці та згадати жертв Другої світової війни, в якій загинули мільйони українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Reuters довідались, що скаже Путін на Красній площі

Ввечері 6 травня поліція Берліна надіслала організаторам документ, в якому вказано про заборону використання будь-якої символіки України під час відвідування пам'яток Другої світової війни. Також на об'єктах заборонено перебування будь-яких представників українських організацій.

Сам документ датований 4 травня. Організатори зауважили, що з урахуванням вихідних днів оскаржити заборону буде складно.

8 і 9 травня Україна відзначатиме День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні під гаслом: "Перемогли нацистів - переможемо і рашистів!"

Зараз ви читаєте новину «В Берліні заборонили українські прапори і символіку на 8-9 травня - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути