четвер, 30 липня 2020 10:41

У Білорусі знайшли винних у протестах

У Білорусі знайшли винних у протестах
У Білорусі кажуть, що заклики до протестів були з-за кордону. Фото: pixabay

Несанкціоновані акції в Мінську були ініційовані через месенджери з-за кордону.

В подальшому "все це дійство було підхоплено", і МВС було змушене на нього "адекватно реагувати", про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Білорусі - начальник кримінальної міліції Геннадій Казакевич.

"Ті несанкціоновані суспільно-політичні заходи, які мали місце в червні та липні цього року, були ініційовані протягом декількох годин за допомогою соціальних мереж і месенджерів. І були вони ініційовані з-за кордону", - розповів Казакевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі затримали групу бойовиків іноземної військової компанії

За його словами, не тільки національний сегмент інтернету, але й інтернет у цілому став "частиною політичних технологій". Також чиновник наголосив, що в даному випадку безумовну небезпеку становлять не самі комунікації, а "ті люди, які за цим стоять, організують, направляють, залучають і штучно створюють цю протестну масу і соціально-політичну напругу, якої насправді не існує".

У Білорусі вирішили відстежувати адміністраторів Telegram-каналів, в яких публікуються заклики до протестів. Як заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Казакевич, ці люди нестимуть персональну відповідальність за подібні публікації в месенджері.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі знайшли винних у протестах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути