середа, 11 вересня 2013 15:15

У "Батьківщині" не вірять в бюджетні показники уряду

У "Батьківщині" не вірять в бюджетні показники уряду
Андрій Павловський. Фото: obozrevatel.com

Бюджетний процес у парламенті буде формальним.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Андрій Павловський.

За його словами, поки Партія регіонів має більшість, тому за рахунок того, що будуть купувати комуністів та "нагинати" позафракційних, назбирають необхідну кількість голосів для прийняття бюджету.

Говорячи про показники проекту бюджету, які оприлюднила заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова, нардеп зауважив, що треба подивитися соціальний розділ законопроекту.

"Цього року соціальні показники лише раз змінювалися. Першого січня призначили мінімальну зарплату на рівні 1147 гривень та пенсію — 880.  Такими вони будуть до першого грудня. Раніше навіть у кризові часі вони хоч трохи, але збільшувалися раз на квартал. Показники на кшталт ВВП ні разу не були дотримані за час урядування Азарова. Про інфляцію я взагалі мовчу. Зараз вони пишуть, що вона дорівнює близько нуля — виходить, її немає. Але нещодавно була заява аграріїв, що так званий "борщовий набір" подорожчав. Ціни на продукти харчування зростають у півтора-два рази, а уряд нам розказує про відсутність інфляції", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін прийняв за основу проект держбюджету на 2014 рік: дефіцит 2,7%, ВВП плюс 3%

Павловський зазначив, що також треба звернути увагу на те, які субвенції будуть закладені для місцевих бюджетів — чи залишаться вони на нинішньому рівні.

"Ще важливо, чи збільшиться податковий тиск, і за рахунок чого збираються наповнювати бюджет. Чи буде це боротьба з офшорними зонами, чи забиратимуть у простого пересічного громадянина. Бо, наприклад, і далі педалюють ідею введення податку на обмін валюти. Це призведе до звуження прав простої людини", - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України прийняв за основу проект державного бюджету на 2014 рік. Пізніше перший заступник голови адміністрації президента України Ірина Акімова оприлюднила дані проекту бюджету. "Орієнтовна сума дефіциту була запропонована 2,7%, зростання ВВП - 3%, інфляція закладена грудень до грудня близько 8%", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" не вірять в бюджетні показники уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути