понеділок, 28 вересня 2009 18:05

В Америці похвалили Тимошенко за подолання кризи

В Америці похвалили Тимошенко за подолання кризи

Старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки (США) Андрес Ослунд критикує політику Національного банку України, але при цьому позитивно оцінює роботу Кабінету міністрів Юлії Тимошенко в умовах кризи.

Про це він заявив сьогодні на засіданні "круглого столу", який проводить прем"єр-міністр України з провідними зарубіжними і вітчизняними експертами-економістами.

"Не дуже добре проводилася в Україні політика Національного банку – і валютна, і фінансова, що ослабило гривню. Що правильно було зроблене, так це державні фінанси", – сказав Ослунд, зазначивши при цьому, що він уважно стежить за розвитком економічної ситуації в Україні.

За словами експерта, враховуючи те, що борг України до початку кризи був невеликий, уряд цілком правильно зробив, що вчасно звернувся за допомогою до Міжнародного валютного фонду.

"Ви правильно виводили країну з кризи, ще не зовсім, але знаходитеся на правильному шляху. Важливо те, що дуже швидко ви звернулися до МВФ. І МВФ, у свою чергу, правильно зробив, виділивши великий кредит", – сказав Ослунд.

Експерт порівняв нинішню кризу з кризою 1997-1998 років.

"Я дивлюся на цю кризу як на фінансову кризу в Східній Азії 1997-1998 років. Це здебільшого платіжна криза, і лише платіжна. Це приводить до дефіциту бюджету на деякий час, але потім економіка відроджується", – сказав Ослунд.

При цьому він підкреслив важливість роботи уряду не тільки в боротьбі з кризою, а й по відновленню економіки після її закінчення.

Ослунд висловив переконання, що він та інші експерти-економісти завжди готові надати допомогу Україні, незалежно від того, який уряд буде в країні після президентських виборів.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Америці похвалили Тимошенко за подолання кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути