Ексклюзиви
субота, 22 грудня 2012 08:29

"2015-го виборці голосуватимуть, спираючись насамперед на своє економічне становище"

"2015-го виборці голосуватимуть, спираючись насамперед на своє економічне становище"
Януковичу й уряду потрібно зайнятися реформуванням в усіх сферах – від освіти до податкової, наголошує Володимир Федорін Фото: forbes.ua

Економічна ситуація залежить від рішень президента Януковича. У нього є вибір серед двох із половиною сценаріїв. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив головний редактор журналу Forbes, Україна Володимир Федорін.

"Перший: надмірне посилення адміністративних процедур у банківській сфері. До цього президента активно підштовхує команда так званих молодих реформаторів, найяскравіший з яких голова Нацбанку Сергій Арбузов. Вони думають, що це дозволить їм пересидіти і перечекати найгостріший період. Це може вдатися, але не буде економічного зростання, інвестицій. Деякі чиновники намагаються проводити жорстку квазі-білоруську політику – утримувати курс попри все. Закінчитися це може непередбачувано", - наголосив він.

За словами Федоріна, другий сценарій: президент намагатиметься дивитися на ситуацію раціонально.

"Два з половиною попередні роки влада говорила про реформи. Але на ділі маємо протилежне – усі вони на початковому етапі, зате активно грабували державний бюджет. Тому Януковичу й уряду потрібно зайнятися реформуванням в усіх сферах – від освіти до податкової. Адже 2015-го виборці голосуватимуть, спираючись насамперед на своє економічне становище. Особливо ті, які довго не можуть визначитися", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стабільність економіки України лише зовнішня - Суслов

"Українська економіка в такому стані, що неминуче переживе шок, раніше чи пізніше. Але він буде не такий глибокий, як 2008 року", - зауважив він.

Повне інтерв'ю Володимира Федоріна читайте у журналі "Країна" № 49 (152) за 20 грудня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"2015-го виборці голосуватимуть, спираючись насамперед на своє економічне становище"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути