Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2012 19:30

Стабільність економіки України лише зовнішня - Суслов

Стабільність економіки України лише зовнішня - Суслов
Фото: pl.com.ua

Результатом проведення українською владою економічної політики у 2012 році стало збільшення розбалансованості економіки при збереженні зовнішньої стабільності.

Таку думку сьогодні під час круглого столу висловив колишній міністр економіки Віктор Суслов.

"Це легко доводити, якщо ми візьмемо офіційні дані Національного банку України по платіжному балансу. Останні опубліковані дані за січень-жовтні 2012 року: дефіцит рахунку поточних операцій досяг 11 мільярдів 61 мільйона доларів, а рік тому за той же період він становив 7 мільярдів 475 мільяонів доларів. Тобто практично в півтора разу збільшився. Цей дефіцит уже не вдається перекривати навіть за рахунок зовнішніх запозичень, незважаючи на готовність уряду платити безпрецедентно високі ставки за позиками - 8-9% у валюті", - розповів Суслов.

"Зведений баланс також виявився негативним - 2 мільярди 797 доларів, а рік тому був 1 мільярд 489 мільяонів доларів", - додав він.

За словами Суслова, ці дані свідчать про невдачу в економічній політиці уряду, Національного банку України (НБУ) і Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Стабільність економіки України лише зовнішня - Суслов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути