пʼятниця, 25 січня 2013 00:05

Ув'язнення Тимошенко невигідне деяким "регіоналам" - експерт

Ув'язнення Тимошенко невигідне деяким "регіоналам" - експерт
Сергій Таран Фото: ru.golos.ua

Ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко не вигідне деяким "регіоналам". А теза про те, що лідер "Батьківщини" потрібна опозиції тільки з-за грат, а не на волі, є неправильною. Так вважає голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран. Про це він сказав на прес-конференції.

"В чому нині політичний капітал тих людей, які сьогодні називаються опозицією? При тому вони набагато краще від влади розуміються на публічній політиці. Їх можна назвати популістами, їх можна назвати демократами. Але це ті люди, які легше себе почуваються у тій ситуації, коли суспільство відкрите. Я дуже часто критикую опозицію за те, що у опозиції, крім цієї публічності, немає серйозного наповнення смислом. Ця публічність має доповнюватися дуже змістовною розмовою, що в Україні потрібні реформи і які самі реформи. Але у будь-якому разі ці люди вживаються у політиці тоді, коли вони мають публічність", - сказав експерт.

За його словами, ув'язнення Тимошенко робить країну закритою, що є не вигідним для людей, що звикли до публічності.

"Ув'язнення Тимошенко заганяє Україну у зовсім інший формат. Це формат закритої країни, ізольованої, країни ізгоя. Питання: чи вигідно людям, які звикли до публічності, до відкритих інформаційних змагань така країна? Безперечно ні. Тому стратегічно опозиції це невигідно. Більше того, це не вигідно багатьом "регіоналам", серед яких є той капітал, що вони є публічними, що вони можуть публічно спілкуватися з виборцями. Такі люди у Партії регіонів є. І у них єдиний спосіб бути цінним депутатом для партії – це так само публічність. Тому є люди у Партії регіонів, яким не вигідно ув'язнення Тимошенко. Говорити про те, що опозиції вигідне ув'язнення Тимошенко є просто неправильним. Тому що якщо бути послідовним, тоді у опозиції немає іншого шляху – або йти за Тимошенко, або з політики", - додав Таран.

Зараз ви читаєте новину «Ув'язнення Тимошенко невигідне деяким "регіоналам" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути