Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2018 11:03

Звільнення Супрун: Гройсман пояснив, коли

Звільнення Супрун: Гройсман пояснив, коли
Як тільки коаліція визначиться з новим керівником МОЗ, рішення буде на розгляді Верховної Ради, каже прем'єр Володимир Гройсман. Фото: УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман каже, що рішення про зміну керівництва МОЗ залежить від коаліції.

Це сталося тоді, як голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив про вимогу звільнити в.о міністра Уляну Супрун.

За його словами, діяльність в.о міністра "призвела до масових епідемій і перших місць у світі по туберкульозу, СНІДу, серцево-судинних захворюваннях, онкології".

"Вимагаю від вас скасувати рішення уряду про призначення Супрун керівником Міністерства охорони здоров'я і внести до парламенту подання на призначення міністра", - заявив нардеп.

"Ваші оцінки ситуації з охороною здоров'я є об'єктивними. Я це визнаю, як і мільйони українців. Але сказати, що це відбулося тільки тому, що в цьому винна одна особа, було би дуже і дуже несправедливо", - відповів Гройсман.

Прем'єр сказав про "системні проблеми, які накопичилися роками".

"За один день це зробити неможливо. Коли сьогодні чую у ЗМІ, що реформу провели і це нічого не дало, то це не правда", - зауважив глава уряду.

"Хотів би звернутися до виконуючого обов'язки міністра. Будь-ласка, зустріньтеся з фракцією, дайте відповіді на запитання.

Як тільки коаліція визначиться щодо форматування по Міністерству охорони здоров'я - обов'язково це рішення буде на розгляді парламенту", - заявив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун закликала швидше вибирати сімейного лікаря

14 квітня 2016 року Верховна Рада затвердила уряд на чолі з Володимиром Гройсманом. Міністра охорони здоров'я тоді не призначили. 27 липня 2016-го виконувачем обов'язків призначили Уляну Супрун. Вона на цій посаді досі.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Супрун: Гройсман пояснив, коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути