четвер, 21 січня 2021 09:49

Звільнили заступника міністра, який п'яний влаштував скандал патрульним

Звільнили заступника міністра, який п'яний влаштував скандал патрульним
Немілостівий у минулому був народним депутатом від "Батьківщини". Фото: pravda.com.ua

Заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого, якого поліція зупинила за водіння в нетверезому стані і який погрожував патрульним своєю посадою, звільнили. Про це в четвер повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівні перед законом. Тому ми оперативно розглянули питання звільнення заступника міністра.

Посада в Кабінеті міністрів України — це не привілей, це передусім відповідальність перед людьми та країною", - заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обіцяв - жодних таємних зустрічей із олігархами. Вийшло навпаки

Раніше Патрульна поліція України повідомила про інцидент, який трапився в Києві.

"Нещодавно пізно вночі, на вулиці Жилянській, екіпаж київських патрульних зупинив автомобіль Mercedes, водій якого порушив правила дорожнього руху, а саме вимоги дорожного знаку "Виїзд на дорогу з одностороннім рухом". Під час спілкування виявилося, що за кермом перебуває водій з ознаками алкогольного сп'яніння", - розповіли правоохоронці.

Інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння, на що він відмовився. Натомість чоловік повідомив інспекторам, що він заступник міністра.

Під час розгляду адміністративної справи за порушення правил дорожнього руху, водій підійшов до патрульних, закинув до салону службового автомобіля ключі від свого авто і повідомив, що він йде з місця.

Патрульні скомандували водієві залишатися на місці, однак той не реагував. Натомість почав погрожувати посадою, штовхати патрульних і шарпати за форму. На що поліцейські застосували до нього кайданки.

На чиновника склали адмінматеріали.

"Фрази "я заступник міністра", "а ви знаєте, хто мій дядько", "поговоріть по телефону" та подібне ніяк не діють на патрульну поліцію", - заявили правоохоронці.

Сайт "Обозреватель" оприлюднив відео, на якому заступник міністра при затриманні поліцейськими каже їм: "Руки убрав. Вы ох*рели вообще". Подія трапилась 30 грудня торік.

Віталія Немілостівого призначили заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості торік у серпні.

На парламентських виборах у 2012 році обирався народним депутатом від "Батьківщини". Через рік вийшов з фракції, подав заяву на складання депутатських повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили заступника міністра, який п'яний влаштував скандал патрульним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути