Ексклюзиви
понеділок, 23 серпня 2021 02:51

Успіхи України за 30 років вражають - віцепрезидент Єврокомісії

Успіхи України за 30 років вражають - віцепрезидент Єврокомісії
Домбровскіс також відзначив, що Україна стала першою країною за межами ЄС для якої було затверджено Covid-сертифікати. Фото: Урядовий портал

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс зазначив, що упродовж останніх 30 років Україна подолала авторитаризм та стала на шлях демократії.
Про це Валдіс Домбровскіс сказав під час оголошення в заяв для преси спільно з Денисом Шмигалем.

"Останні три десятиліття Україна потерпала від політичної нестабільності, турбулентності та, впродовж останніх років, від російської агресії. Однак, очевидно одне - Україна успішно подолала авторитаризм та стала на шлях демократії, і її успіхи упродовж цих тридцяти років вражають", - заявив Домбровскіс.

Окрім того, віцепрезидент ЄК привітав ухвалення Верховною Радою законів щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та про Вищу раду правосуддя з рекомендаціями Венеційської комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розраховує разом з ЄС нейтралізувати "Північний потік-2"

Домбровскіс також відзначив, що впровадження угоди про Зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом мало наслідком зростання спільного товарообігу майже на 50% протягом перших п'яти років, у результаті ЄС став найбільшим торгівельним партнером України.

Європейський високопосадовець також відзначив, що Україна стала першою країною за межами ЄС для якої було затверджено сертифікати щеплення від хвороби Covid-19.

Під час цієї зустрічі Шмигаль заявив, що Україна виконала умови для отримання наступного траншу від ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Успіхи України за 30 років вражають - віцепрезидент Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути