понеділок, 23 серпня 2021 01:52

Україна виконала умови для отримання наступного траншу від ЄС - Шмигаль

Україна виконала умови для отримання наступного траншу від ЄС - Шмигаль
Шмигаль подякував Домбровскісу за готовність ЄС продовжувати й надалі надавати допомогу Україні. Фото: Урядовий портал

Завдяки спільній роботі усіх гілок влади України — президента, уряду й парламенту — та відповідній координації з нашими міжнародними партнерами Україна виконала умови, необхідні для виплати другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС.

Про це зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з виконавчим віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, повідомляє Урядовий портал.

Шмигаль подякував Домбровскісу за готовність ЄС продовжувати й надалі надавати фінансову, інвестиційну і технічну допомогу Україні на шляху системних внутрішніх перетворень.

"Звичайно для нас важливим кроком з підтримки стане виділення другого траншу макрофінансової допомоги до завершення поточної програми у вересні цього року. Україна виконала умови для його отримання", — зазначив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія МВФ прибуде в Україну восени

За словами прем'єр-міністра, Україна підвищила прозорість та ефективність медичних закупівель, продовжила впровадження реформи податкової та митної служб, відновила конкурсну процедуру добору на посади державної служби.

Також, як відзначив Шмигаль, було здійснено низку важливих кроків щодо удосконалення функціонування антикорупційної інфраструктури. Продовжується робота щодо законодавчої основи для розширення повноважень приватних виконавців та спрощення доступу до цієї професії, прийнято Закон України та на його основі відповідне рішення Кабінету Міністрів України щодо створення Бюро економічної безпеки. Також триває реформа системи корпоративного управління державними підприємствами та забезпечено покращення функціонування ринку природного газу.

Раніше Зеленський заявив, що транш від Міжнародного валютного фонду у понад $2,7 млрд Україна витрачатиме на подолання наслідків кризи від коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Україна виконала умови для отримання наступного траншу від ЄС - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути