Ексклюзиви
середа, 15 березня 2017 11:55

Ющенком зацікавились у Генпрокуратурі

Ющенком зацікавились у Генпрокуратурі
Cлідчі помітили папірець про передачу землі від ДУС Кабінету міністрів. Фото: Facebook

Третього президента Віктора Ющенка можуть допитати у "справі Межигір'я".

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі програми Hard, пише INSIDER.

"Мене самого цікавить, що зроблено за ці 3 роки, бо в "справі Межигір'я" 1500 томів. Вдумайтеся у цю цифру! І тільки недавно слідчі помітили папірець про передачу землі від ДУС Кабінету міністрів, який потім дозволив їх отримати через певну схему Януковичу", - сказав він, коментуючи справу екс-голови ДУС Ігоря Тарасюка.

"Прем'єр-міністр Янукович не міг примусити щось робити людину, повністю підпорядковану президенту", - відповів він на питання про можливий тиск Януковича на Тарасюка.

Тарасюк був уже кілька разів у ГПУ, але використовує своє конституційне право не давати покази проти себе, продовжив генпрокурор.

"Зрештою питання буде просте: чи він сам це зробив, чи його хтось спонукав. І тоді виникнуть питання до колишнього глави АП Віктора Балоги і тодішнього президента Віктора Ющенка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович засяде в Росії

"Межигір'я" - колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області. Це була урядова резиденція, поки її 2007 року не вивели у приватну власність. Державне управління справами за 100 тис. грн у рік орендувало у фірми "Танталіт" приміщення, облаштувавши його для офіційних зустрічей. 22 лютого 2014 року, після втечі Віктора Януковича з країни, "Самооборона Майдану" зайняла резиденцію. Її територія - 130 га.

Зараз ви читаєте новину «Ющенком зацікавились у Генпрокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути