субота, 19 грудня 2009 13:15

Ющенко знає, як українцям не стати "байстрюками людства"

Ющенко знає, як українцям не стати "байстрюками людства"

Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на Форумі українських націоналістів, розповів про три ключових напрямки своєї політики.

"У нас ніколи не вдасться національна розбудова, якщо ключовим пріоритетом не стане процес національного відродження. Потрібно творити демократію, бо це єдиний спосіб існування суверенної держави. Також це європейська політика з курсом реформ", - наголосив глава держави.

Він також вважає, що на виборах 2010 року змагаються не персони, а дві ідеї.

"Одна говорить "українській долі - так. Друга традиційно жила ще 1917 року у проекті Української Соціалістичної Республіки і тягнула нас в імперії, в кабалу і колонії. Так і зараз, проте методи відрізняються", - сказав він.

Ющенко зазначив, що у XXI столітті ніхто не говорить про військову окупацію, бо це вже майже не використовується.

"Держави гинуть по-іншому, не обов"язково від мілітарної агресії. Нації гинуть від того, що у них спочатку забирають рідне материнське слово, потім культуру, історію. Пізніше виникає запитання, а хто ви? У вас немає своєї мови, історії, пам"яті. Як можна вас ідентифікувати? Ви - перекотиполе, а не нація", - підкреслив президент.

Ющенко пригадав, як у свій час Італія втратила державу. За його словами, вже почало здаватися, що у колонії жити набагато зручніше, натерлися шиї під ярмо і воно присіло зручно.

"Проте появилась еліта нації і сказала: "Шановні італійці, якщо у вас не буде власної держави, то у вас ніколи не буде власного голосу, ви будете військом без знамена, вас ніколи не приймуть у європейську сім"ю народів. Якщо не матимете своєї держави, то будете байстрюками людства", - процитував президент.

Ющенка додав до слів італійських визволителів, якщо не стверджений процес національного становлення, то ніколи не можна братись за економічні чи будь-які інші соціальні завдання. Це завжди буде програшем, тому що нація без спільноти не може поставити великі завдання.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко знає, як українцям не стати "байстрюками людства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути