Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 15:40

Ющенко закликав РНБО визнати шість областей зоною надзвичайної ситуації

Ющенко закликав РНБО визнати шість областей зоною надзвичайної ситуації
Президент України Віктор Ющенко закликає членів Ради національної безпеки та оборони визнати шість областей України, які постраждали від стихійного лиха, зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Про це глава держави сказав сьогодні, відкриваючи засідання РНБО.

Ющенко наголосив, що влада повинна миттєво відреагувати на складну ситуацію в шести регіонах, які були підтоплені. На його переконання, оголошення цих територій зоною надзвичайної екологічної ситуації буде адекватною реакцією центральної влади, що дасть змогу забезпечити фінансування відновлювальних робіт.

Президент підкреслив, що ці території мають бути оголошені зоною надзвичайної ситуації на три місяці, що дасть можливість уряду та місцевим адміністраціям раціонально використовувати фінанси та запровадити спрощений порядок з багатьох фінансових процедурах.

"Я звертаюсь до РНБО піти на зустріч і прийняти таке рішення", - сказав Ющенко.

Через сильні грозові дощі, що пройшли 23-26 липня, і погіршення погодних умов впродовж останніх діб станом на 28 липня на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей залишаються підтопленими 40 тис. 601 житловий будинок і 33 тис. 882 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 360 автомобільних і 561 пішохідний міст, розмито 680,61 км автомобільних доріг.

За останніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, в результаті стихійного лиха в західних областях України загинули 22 осіб, із них 6 дітей.

Крім того, через скидання води на Дністровській ГАЕС у трьох районах Вінницької області підтоплено 670 будинків, евакуйовано майже 4 тис. осіб, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликав РНБО визнати шість областей зоною надзвичайної ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути