Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2009 16:05

Ющенко ввів у дію рішення РНБО про загрозу нацбезпеці

Ющенко ввів у дію рішення РНБО про загрозу нацбезпеці

Рада національної безпеки і оборони визнала масштаби розповсюдження злочинності та корупції загрозливими національній безпеці і конституційному ладу країни.

Таким чином президент України ввів у дію рішення РНБО від 11 вересня "Про стан злочинності в державі і координацію діяльності органів державної влади в протидії злочинним проявам і корупції", йдеться в указі президента від 27 жовтня.

Також РНБО визнала, що діяльність органів виконавчої влади, координація їх зусиль щодо протидії кримінальним проявам є малоефективною, не повною мірою відповідає державним інтересам і вимогам національної безпеки країни, не забезпечує ефективного захисту конституційних прав і свобод людини та громадянина, правопорядку в державі.

РНБО своїм рішенням визначила основними завданнями у сфері протидії злочинності та корупції формування і реалізацію скоординованої, послідовної державної політики, спрямованої на максимальну реальну декриміналізацію.

Серед завдань також здійснення ефективних заходів щодо проведення судової реформи і реформи кримінальної юстиції, приведення законодавчої бази у відповідність до міжнародних стандартів, прийняття довгострокових державних програм, створення відповідних інститутів, а також належний науковий супровід цих процесів.

Нагадаємо, раніше президент Віктор Ющенко висловив здивування заявами міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про ефективну боротьбу міліції зі злочинністю.

Також він неодноразово висловлював стурбованість зростанням злочинності в країні і вимагав від міністерства внутрішніх справ відповідного ефективного реагування, відзначаючи, що, згідно зі статистикою, в країні фіксується зростання кількості злочинів за всіма статтями Кримінального кодексу.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Ющенко ввів у дію рішення РНБО про загрозу нацбезпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути