понеділок, 04 січня 2010 16:56

Ющенко визнав, що особисто з демкандидатами не домовляється

Ющенко визнав, що особисто з демкандидатами не домовляється
Президент України Віктор Ющенко наполягає на тому, що переговори про єдиного кандидата в президенти від демократичних сил тривають і не втрачає надії на їх позитивний результат.

Про це глава держави сказав під час перебування на Тернопільщині.

В.Ющенко підкреслив, що він особисто ці переговори не веде, але вони відбуваються і з Арсенієм Яценюком, і з Юрієм Костенком, і з Анатолієм Гриценком, і з Олегом Тягнибоком та з іншими кандидатами національно-демократичного табору.

В.Ющенко зауважив, що поки не бере в цих переговорах участі, а дав завдання своєму штабу вести ці переговори, щоб його участь не розцінювали як певний тиск, або щось інше. Водночас, він пообіцяв, що у разі, якщо буде видно позитив в цих переговорах, він до них приєднається особисто.

В.Ющенко вважає, що сьогодні кандидатам заважає об"єднатись той фактор, що за кожним з них стоять політичні сили, які планують брати участь у наступних місцевих виборах.

Водночас, В.Ющенко переконаний, що кожен з кандидатів має усвідомлювати, що національні інтереси вищі, ніж власні. Він підкреслив, що висунення єдиного кандидата значно полегшить вихід представника національно-демократичного табору у другий тур.

"Той хто вийде із демократичного табору в другий тур той і буде президентом", - сказав В.Ющенко.

При цьому він висловив переконання, що сьогодні боротьба йде між двома таборами. З одного боку національно-демократичні сили, а з другого боку "промосковські", до яких він відніс Юлія Тимошенко та Віктор Януковича.

Говорячи про складність переговорів в демократичному таборі В.Ющенко зауважив, що ці сили на жаль сьогодні роздрібнені.

"Вони на жаль роздроблені як завжди і в цьому складність… Переконаний, що як завжди в критичний момент доля нас об"єднає і ми знайдемо порозуміння. Я сподіваюсь, що мої слова почують мої партнери, мої друзі з демократичного блоку і ми проведемо ці два тижні в успішному діалозі та вийдемо на єдиного кандидата", - сказав Ющенко.

3 січня у Львівській області В.Ющенко заявив про завершальний етап перемовин з чотирма кандидатами у президенти на підтримку єдиного кандидата від демократичних сил на виборах 17 січня.

Натомість лідер ВО "Свобода", кандидат у президенти О.Тягнибок спростував заяву щодо ведення переговорів про підтримку єдиного кандидата на виборах.

У свою чергу кандидат на пост президента України Гриценко заявив, що не веде з чинним главою держави В.Ющенком ніяких переговорів щодо підтримки єдиного кандидата від демократичних сил на виборах 17 січня.

Лідер "Фронту змін", кандидат в президенти А.Яценюк також заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру на користь будь-якого іншого кандидата на пост глави держави. УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Ющенко визнав, що особисто з демкандидатами не домовляється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути