Ексклюзиви
вівторок, 14 жовтня 2008 14:15

Ющенко відкрив музей Героїв Крут

Президент України Віктор Ющенко взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття Музею Героїв Крут у Чернігівській області.

Разом з Главою держави квіти до пам"ятника Героям Крут поклали віце-прем"єр-міністр Іван Васюник, міністр культури і туризму Василь Вовкун, лідер фракції "Наша Україна – Народна самооборона" В"ячеслав Кириленко й інші народні депутати від НУ-НС, повідомляє УНІАН.

У 2005 році за ініціативою Президента України і за підтримки "Нашої України" був розроблений і презентований проект меморіально-музейного комплексу "Пам"яті Героїв Крут". Авторами проекту є народний художник України Анатолій Гайдамака і заслужений діяч мистецтв України Борис Дєдов.

Влітку 2006 року Ющенко відкрив монумент "Пам"яті Героїв Крут".

Відкритий сьогодні Музей Героїв Крут складається з восьми залізничних вагонів, виготовлених ще на початку минулого століття. Усередині вагонів розміщено експозицію, що передусім відображає бій під Крутами, який відбувся в 1918 році. Також там представлені фотографії, документальні матеріали і спогади очевидців про найвизначніші події часів Української народної республіки.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відкрив музей Героїв Крут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути