Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2009 11:01

Ющенко вважає, що люди знову почнуть довіряти банкам

Ющенко вважає, що люди знову почнуть довіряти банкам

Банківська система відновить довіру до національної валюти. Про це заявив Президент України Віктор Ющенко сьогодні на нараді з проблем будівельної галузі.

"Іншого варіанту немає, необхідно повернутися до того рівня довіри до банківської системи, який у нас був ще 6 місяців тому", - сказав глава держави.

Одне слово урядовців вбиває банк

В.Ющенко назвав "колосальною політичною помилкою" звіти і слухання з питань діяльності Національного банку, які проводилися в парламенті в період осінньої кризи в 2008 р.

"Я впевнений, що такого не витримала б жодна європейська банківська система. Що відбулося б з російським рублем, якби висловили недовіру голові російського Центробанку? Що відбулося б із злотим, якби висловили недовіру голові польського Центробанку? Яка провина НБУ в тому, що уряд не має фінансової дисципліни і не може втримати інфляцію? Одне слово урядовців вбиває банк, тому що йому вірять, що він говорить об"єктивно", - сказав Ющенко.

Відзначимо, що за останній місяць з українських банків забрали внесків на суму в 300 млн доларів, незважаючи на те, що гривня зміцнилася на міжбанківських торгах.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вважає, що люди знову почнуть довіряти банкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути