Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2011 11:41

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ющенко в останній момент відкликав делегацію з Москви і зірвав "газові" переговори - свідок

Ющенко в останній момент відкликав делегацію з Москви і зірвав "газові" переговори - свідок

Екс-президент України Віктор Ющенко відкликав українську делегацію з Москви 31 грудня 2008 р., тим самим зірвав підписання контрактів, після чого російська сторона і висунула ультимативну ціну в 450 доларів.

Про це заявив екс-керівник апарату Кабінету міністрів України Михайло Левинський, виступаючи як свідок у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Печерському райсуді Києва.

"Голова "Газпрому" (Олексій) Міллер сказав, якщо хочете газ - ціна 450 доларів за 1 тисячу куб. м., і нижче не буде", - заявив Левинський.

За його словами, Міллер висловив думку, що ціна в 450 доларів поверне українську сторону до переговорів у майбутньому, але контракт буде підписано саме з такою ціною.

Також Левинський повідомив, що Росія попереджала українську сторону ще влітку 2008 р., що з 1 січня 2009 р. ціна збільшиться вдвічі - з 179,5 до 360 доларів за 1 тисячу куб. м. російського газу.

Як повідомлялося раніше, у Печерському суді триває засідання суду у справі проти екс-прем'єра Тимошенко щодо підписання "газових" контрактів з Росією в 2009 році. Сьогодні суд почав допитувати нового свідка - Левинського.

На початку засідання Тимошенко та її захист у черговий раз заявили клопотання про відвід судді Родіона Кірєєва і зміну запобіжного заходу Тимошенко, але суддя відмовив. Сьогодні - рівно місяць як екс-прем'єр перебуває під арештом у СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко в останній момент відкликав делегацію з Москви і зірвав "газові" переговори - свідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути