пʼятниця, 05 лютого 2010 16:07

Ющенко узаконив рішення РНБО про дії силовиків у другому турі

Ющенко узаконив рішення РНБО про дії силовиків у другому турі

Рада національної безпеки і оборони визначила низку невідкладних заходів із забезпечення законності і правопорядку під час проведення другого туру виборів президента України.

Рішення РНБО від 5 лютого 2010 року введене в дію указом президента України, повідомляє прес-служба глави держави.

РНБО закликає кандидатів в президенти України, політичні партії (блоки), виборців утриматися від незаконного втручання в організацію і проведення повторного голосування, встановлення результатів підрахунку голосів виборців, підсумків повторного голосування, результатів виборів президента України.

Службі безпеки, Управлінню держохорони і МВС доручається прийняти всі необхідні заходи для забезпечення державної безпеки, недопущення проявів тероризму; підсилити заходи по виявленню протиправних дій відносно кандидатів в президенти; забезпечити належні умови для роботи виборчих комісій, зокрема ЦВК.

Крім того, силовим структурам доручається забезпечити безпечні умови для роботи адміністративних судів, зокрема Вищого адміністративного суду, попередити спроби впливу на суддів цих судів.

СБУ, Мінюсту, Державній судовій адміністрації України і МВС доручено прийняти заходи щодо забезпечення безперешкодного функціонування Вищого адміністративного суду України і його легітимного керівника, визначеного рішенням Конференції суддів адміністративних судів України від 24 грудня 2009 року (Олександр Пасенюк).

Органам держвлади належить забезпечити недопущення незаконного втручання у встановлення результатів підрахунку голосів виборців, підсумків повторного голосування, результатів виборів президента України, проявів адміністративного тиску, використання посадовими і службовими особами органів виконавчої влади службового положення, службових приміщень, транспорту, засобів зв"язку для підтримки окремих кандидатів на пост президента України.

В указі звернена увага Центральній виборчій комісії, зокрема на необхідність безумовного дотримання і забезпечення однакового застосування норм законодавства про вибори президента України в питаннях організації роботи дільничних і окружних виборчих комісій в день повторного голосування і дні встановлення результатів підрахунку голосів виборців, підсумків повторного голосування, результатів виборів президента України.

Генеральній прокуратурі слід забезпечити належний нагляд за дотриманням права і свобод громадян, дотриманням законів в діяльності МВС під час виконання рішень судів, зокрема на керівництво Міністерства;

Прокуратурі належить також здійснювати в стислі терміни проведення перевірок по заявах і повідомленням про порушення виборчого законодавства і надавати правову оцінку відповідним фактам.

МВС, Внутрішні війська, столичний главк міліції повинні прийняти додаткові заходи для забезпечення громадського порядку під час 2-го туру і встановлення результатів підрахунків голосів, а також забезпечити охорону виборчих бюлетенів під час їх транспортування.

Держслужбі спеціального зв"язку і захисту інформації, СБУ доручено забезпечити посилений захист державних інформаційних ресурсів в Державному реєстрі виборців, Єдиній інформаційно-аналітичній системі "Вибори" з метою запобігання несанкціонованому втручанню в їх роботу.

МНС і його регіональним управлінням, обладміністраціям РНБО доручає прийняти заходи із забезпечення протипожежної безпеки в будівлях, де розташовуються виборчкоми.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко узаконив рішення РНБО про дії силовиків у другому турі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути