вівторок, 18 листопада 2008 14:32

Ющенко та Тимошенко позмагаються за "Будяк року"

Ющенко та Тимошенко позмагаються за "Будяк року"
Президент України Віктор Ющенко, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко та генеральний прокурор Олександр Медведько були висунуті громадськістю на здобуття правозахисної антипремії "Будяк року-2008".

Про це повідомили в Українській Гельсінській спілці з прав людини (УГСПЛ).

За повідомленням УГСПЛ, Ющенко, Тимошенко та Медведько "змагатимуться" в номінації "За незаконні дії проти судової влади і неповагу до інституту правосуддя". Ющенко також претендує на отримання "Будяка року" в номінації "За байдужість до порушення прав людини".

Крім того, як інформують правозахисники, громадськість висунула на здобуття антипремії в галузі прав людини міністра юстиції Миколу Оніщука в номінації "Найбільш інформаційно закритий орган влади"; міського голову Кіровограда Володимира Пузакова в номінаціях "Найбільш інформаційно закритий орган влади" і "За бездіяльність у випадку порушення прав людини"; Міністерство охорони здоров"я України як "Найбільш інформаційно закритий орган влади" та громадську організацію "Антикорупційний комітет" в номінаціях "За незаконне насильство проти громадян", "За бездіяльність у випадку порушення прав людини", "За профанацію діяльності та дискредитацію принципів демократії".

Подання кандидатур на антипремію триває до 20 листопада. Переможці будуть визначені 10 грудня – в Міжнародний день прав людини.

Нагадаємо, що у 2007 році лауреатами правозахисної антипремії стали Генеральна прокуратура України; народний депутат України, член Партії регіонів, колишній голова Департаменту ресурсного забезпечення МВС України Василь Грицак; голова Державного департаменту України з питань виконання покарань Василь Кошинець, перший заступник голови Державного департаменту з питань виконання покарань Микола Ільтяй та голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький.

Всеукраїнська асоціація громадських організацій "Українська Гельсінська спілка з прав людини" започаткувала щорічну антипремію "Будяк року" у 2006 році для привернення уваги громадськості до найсерйозніших порушень прав людини, що відбулися в Україні протягом року. Кожна особа може номінувати на цю премію будь-кого з обгрунтуванням порушень ним/нею прав людини та основних свобод. Заявки подаються у номінаціях: за незаконне насильство щодо громадян; за дії щодо придушення свободи вираження; найбільш інформаційно закритий орган влади; за грубе порушення права на свободу мирних зібрань; за найбрутальніше втручання в право на приватність; за найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини; за бездіяльність у випадку порушення прав людини тощо. Обрання лауреатів здійснюється конкурсною комісією, до якої входять відомі правозахисники та члени правління Української Гельсінської спілки з прав людини, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко та Тимошенко позмагаються за "Будяк року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути