Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:00

Ющенко звів шанси України отримати ПДЧ практично до нуля

Ющенко звів шанси України отримати ПДЧ практично до нуля
Розпуск парламенту, призначення нових виборів разом з іншими факторами зводять до нуля шанси України отримати право на приєднання до плану дій щодо набуття членства у НАТО у грудні.

Таку думку висловив старший експерт Iнституту Брукінґса, колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, повідомляє "Голос Америки".

"Як на мене, шанси України отримати запрошення на приєднання до ПДЧ практично впали до нуля", - сказав він.

За словами Пайфера, цьому є декілька причин.

"Для такої країни, як Німеччина, звичайно важливою залишатиметься реакція Росії. Але принципово важливим, і це було питанням ще саміту у Бухаресті, це те, чи уряд та прем"єр підтримують політику приєднання до плану дій щодо набуття членства у НАТО", - наголосив він.

Говорячи про вплив дострокових виборів на ПДЧ, він сказав: "Коли міністри закордонних справ країн-членів НАТО зустрічатимуться, вони не будуть знати, хто буде новим прем"єр-міністром і чи буде він чи вона підтримувати приєднання до ПДЧ".

Пайфер також зазначив, що не зважаючи на бажання Білого дому підтримувати Україну у процесі приєднання до ПДЧ, проблема у тому, що грудень буде останнім місяцем адміністрації Буша при владі і діюча адміністрація не матиме дипломатичних важелів, щоб зробити бажання України щодо приєднання до ПДЧ реальністю.

Пайфер також переконаний, що дострокові вибори загальмують інші процеси.

"Я вважаю, поспілкувавшись на цю тему з деякими особами в уряді США, що, якби вибір був їхній, вони б дали перевагу продовженню функціонування нинішнього уряду замість дострокових виборів", - сказав він.

"I проблема в даному випадку полягає в тому, що гається час i втрачаються можливості, при чому усі в Києві будуть сфокусовані на політичній боротьбі замість управлення країною", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко звів шанси України отримати ПДЧ практично до нуля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути