четвер, 21 січня 2010 09:05

Ющенко створює новий блок

Ющенко створює новий блок

Президент України Віктор Ющенко створює новий політичний блок, пише "КоммерсантЪ-Украина".

За інформацією видання, до складу нового блоку, який формується з прицілом на дострокові парламентські вибори, увійдуть партія "Наша Україна", Конгрес українських націоналістів, Республіканська християнська партія і низка громадських організацій. Відповідні переговори ведуться і з Українською народною партією.

Вчора Ющенко зустрічався з представниками громадської організації "Українська народна рада", створеною наприкінці минулого року, - Іваном Драчем, Миколою Жулинським, Дмитром Павличком, Євгеном Сверстюком, Миколою Поровським і Василем Овсієнком.

Президент сказав їм, кого б він хотів бачити поряд з собою після відходу з поста глави держави. Як повідомив Поровський, головною метою зустрічі було обговорення майбутньої структури патріотичного блоку, яка візьме участь в цих виборах.

"Наступним кроком стане створення ради політичних партій при УНР. Поки мова йде про "Нашу Україну" і Республіканську християнську партію, яку я очолюю. Переговори ведуться і з іншими націонал-патріотичними партіями", - сказав Поровський.

"Одночасно діятиме УНР як широка громадська організація, а при ній - конфедерація політичних партій. На вибори піде блок національно-демократичних партій. Всі організаційні деталі ми плануємо вирішити в п"ятницю, для цього проведемо закрите засідання", - відзначив Поровський.

Ще одним учасником майбутнього блоку стане Конгрес українських націоналістів. "Ми візьмемо активну участь в створенні і роботі об"єднання. Найближчими днями відбудуться консультації з цього приводу з представниками Ющенка", - повідомив лідер КУН Олексій Івченко.

При цьому він вважає, що в президентський блок не варто включати велику кількість партій, оскільки лідери багатьох правих політичних сил "уже зрадили Віктора Ющенка". "Теоретично можна вести переговори зі "Свободою" і УНП", - додав політик.

Нагадаємо, лідер "Свободи" Олег Тягнибок раніше неодноразово заявляв про відмову від співпраці з Ющенком. А в УНП, як повідомив перший заступник голови партії Іван Заєць, офіційно ще не прийняли рішення з цього питання.

Ще один потенційний учасник нового об"єднання під керівництвом Віктора Ющенка - партія "За Україну!" В"ячеслава Кириленка. Раніше політик заявляв про підтримку ідеології, що сповідається Ющенком.

Нагадаємо, 20 січня Віктор Ющенко заявив, що має намір залишитися в політиці після того, як піде з посади президента.

Раніше Ющенко вже ініціював створення єдиної правої сили на базі партій патріотичного толку. У 2005 році партії-учасниці блоку "Наша Україна" навіть підписали угоду, в якій взяли на себе зобов"язання створити таку силу. Втім, цей намір залишився нереалізованим, оскільки лідери невеликих партій відмовилися розпускати їх.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко створює новий блок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути