середа, 21 березня 2018 11:52

Ющенко, Скрипаль, Литвиненко: ланцюг отруєнь пов'язали з Путіним

Ющенко, Скрипаль, Литвиненко: ланцюг отруєнь пов'язали з Путіним
Отруєння третього президента Віктора Ющенка веде до Володимира Путіна, каже лідер Ічкерії Ахмад Закаєв. Фото: УНІАН

Вбивство колишнього офіцера російських спецслужб Олександра Литвиненка, отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та третього президента України Віктора Ющенка є ланками одного ланцюга.

Отруйна речовина була розроблена за указом президента Росії Володимира Путіна, зауважив він: "Інструмент, зброя, яка була використана – рішення застосувати цю зброю може бути прийнято з дозволу верховного головнокомандувача", - розповів лідер Чеченської республіки Ічкерія у вигнанні Ахмед Закаєв в інтерв'ю "Сегодня"

Речовина, яку Росія використовує для нападів, свого часу випробовувалася у Чечні, каже Закаєв.

Після приходу до влади Путіна хімічна лабораторія з виготовлення отрут відновила свою роботу

"У 2003 році у мене була зустріч з представником з Росії, який спеціально приїхав до Лондона, щоб попередити мене. Він представляв якусь структуру. Хоча він не скористався, але це був дуже інформована людина, тому, що він знав про що йдеться. Він наводив конкретні дані, в якому році лабораторія була закрита за указом Єльцина і де вона розташована. Вона розташована в Санкт-Петербурзі. Після приходу до влади Путіна за указом президента хімічна лабораторія з виготовлення отрут відновила свою роботу. І було вирішено використовувати ці отрути на бійців чеченського опору, які продовжували боротися в горах", - сказав лідер Ічкерії.

Кремль стоїть і за отруєнням російського депутата та журналіста Юрія Щекочихіна, який раптово помер у 2003 році, продовжив Закаєв.

"Ви пам'ятаєте про вбивство депутата Щекочихіна, який розслідував вбивство на Дубровці, ви пам'ятаєте отруєння колишнього президента України Ющенка, це все - ланки одного ланцюга. У кінцевому підсумку сьогодні це проявилося у Великобританії, і фахівці вже зробили висновки, що це хімзброя", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруїти Скрипаля наказав Путін - Британія

Увечері 5 вересня 2004 року кандидата у президенти Віктора Ющенка запросили на нараду на дачу заступника голови СБУ Володимира Сацюка в Оскорках. На цій вечері також були присутні голова СБУ Ігор Смешко та нардеп Давид Жванія. На думку Ющенка, отруєння сталося на цій вечері.

Вранці політик почав скаржитись на нудоту, головні і шлункові болі. Через хворобу він скасував передвиборчі поїздки. У ніч з 9 на 10 вересня Ющенка доставили в австрійську клініку Rudolfinerhaus. Де йому встановили діагноз "гострий панкреотит" з ускладненнями, викликаними отруєнням токсинами. Згодом у клініці повідомили, що політик був отруєний діоксинами.

Ющенко йшов на вибори, змагаючись зі своїм конкурентом — Віктором Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко, Скрипаль, Литвиненко: ланцюг отруєнь пов'язали з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути