Ексклюзиви
середа, 27 травня 2009 20:58

Ющенко шкодує про відсутність пам"ятника Петлюрі

Ющенко шкодує про відсутність пам"ятника Петлюрі

Президент Віктор Ющенко шкодує, що в країні до сих пір не встановлено пам"ятник Симону Петлюрі.

Про це президент заявив, виступаючи у середу в Києві на урочистостях, присвячених 130-річчю з дня народження Петлюри.

"Ім"я Петлюри і сьогодні належним чином не оцінено державою", - сказав він, наголосивши, що навіть у Києві, який Петлюра "тричі звільняв, не знайшлося клаптика землі для пам"ятника".

За словами Ющенка на батьківщині Петлюри, у Полтавській області, влада "не знайшла мужності" прийняти рішення про встановлення пам"ятника.

Глава держави додав, що необхідно оцінювати історію з українських позицій, а "не нав"язаних ззовні позицій". На його думку, Україні сьогодні потрібні "дух Петлюри, відданість українській меті".

Ющенко заявив, що "кампанія брехні та кампанія фальсифікації тривала десятиліттями", і навіть сьогодні, за його словами, для дискредитації Петлюри "не шкодують чорної фарби".

Він також сказав, що "Симон Васильович зробив усе можливе, щоб відстояти українську незалежність", і "був небезпечний як ніхто для Російської імперії".

Ющенко нагадав, що Петлюра відіграв провідну роль у формуванні української армії і активно боровся проти комуністичної агресії.

За матеріалом Интерфакс-Украина.


С.Петлюра народився в Полтаві 1879 року. Під час громадянської війни був головним отаманом Української Народної Республіки. 1919 року очолив УНР. 1920 року емігрував до Польщі. 25 травня 1926 року загинув від руки агента НКВС С.-Ш.Шварцбарда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко шкодує про відсутність пам"ятника Петлюрі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути